17χρονη κέρδισε τον καρκίνο τρεις φορές αλλά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

February 5, 202117χρονη κέρδισε τον καρκίνο τρεις φορές αλλά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Θλίψη προκαλεί η ιστορία μιας έφηβης από τις ΗΠΑ, η οποία κατάφερε να κερδίσει τρεις φορές τον καρκίνο, όμως άφησε την τελευταία της ανάσα μετά από μάχη με την COVID-19.

Μια έφηβη από το Μιζούρι που έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου και βγήκε νικήτρια τρεις φορές, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από επιπλοκές που σχετίζονται με την COVID-19.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 17χρονη Άσπεν Ντεκ, από το Κάνσας, πέθανε το Σάββατο το απόγευμα σχεδόν τρεις μήνες αφότου μολύνθηκε με κορονοϊό.

Μάλιστα, η νεαρή διαγνώστηκε για πρώτη φορά με μια σπάνια μορφή οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας στην ηλικία των τεσσάρων, μια κατάσταση που στους γονείς της έμοιαζε ιδιαίτερα δύσκολη.

Η Οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (ΟΛΛ) είναι από τις κακοήθειες του αίματος που προσβάλλουν κάθε ηλικία, από την νεογνική μέχρι την γεροντική ηλικία.

Ωστόσο, η μικρή αποδείχτηκε ιδιαίτερα δυνατή καταφέρνοντας να νικήσει τον καρκίνο τρεις φορές μετά από τέσσερα χρόνια χημειοθεραπείας και μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Και όσο δύσκολη ήταν η καταπολέμηση του καρκίνου, οι γονείς της είπαν ότι η εμπειρία της κόρης τους με την COVID-19 ήταν πολύ χειρότερη.

«Τουλάχιστον με τον καρκίνο, όσο άσχημο και τρομακτικό κι αν ακούγεται, υπάρχουν πολλά που γνωρίζουμε. Αλλά με τον κορονοϊό όλα είναι άγνωστα» σημείωσε ο Έρικ Ντεκ, ο πατέρας της.

Η μικρή έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ τις περισσότερες φορές χρειάστηκε να διασωληνωθεί και με αναπνευστήρα.

Πηγή : sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης: