Γιατροί αρνητές του εμβολίου – Δεν μπορούν να τους υποχρεώσουν, αλλά μπορούν να τους απαγορεύσουν να βλέπουν ασθενείς

February 5, 2021

Γιατροί αρνητές του εμβολίου – Δεν μπορούν να τους υποχρεώσουν, αλλά μπορούν να τους απαγορεύσουν να βλέπουν ασθενείςΜέγα θέμα έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα με τους γιατρούς και νοσηλευτές που αρνούνται ή αδιαφορούν να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” στην Πάτρα για παράδειγμα, μόλις το 44% των εργαζόμενων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το ποσοστό είναι κοντά στο 60%, όπως δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας Γιάννης Καρβέλης. Προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον…

Τι μπορεί να γίνει με αυτούς τους γιατρούς;

Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κάποιον να εμβολιαστεί εάν αρνείται για σοβαρούς λογούς συνείδησης, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Συνταγματικού Δίκαιου Νίκος Αλιβιζάτος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

Στον απόηχο του θορύβου που έχει δημιουργηθεί για υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε πάντως πως το κράτος έχει άλλη υποχρέωση:

“Οφείλει να απαγορεύσει στο συγκεκριμένο γιατρό – που δεν έχει εμβολιαστεί – να βλέπει ασθενείς και να τον εντάξει σε άλλη υπηρεσία χωρίς επαφή με ασθενείς”.

Οι εμβολιασμοί των γιατρών κυμαίνονται στο 80% και περισσότερο διαβεβαίωσε πάντως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξηγώντας ότι όσο η ενημέρωση γινόταν επαρκέστερη εμβολιάζονταν όλο και περισσότεροι.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Τους καλούμε να εμβολιαστούν

Μετά τον υπουργό Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν. “Τους καλούμε να εμβολιαστούν. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Είναι επικίνδυνο καθώς έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς” τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Στην κυβέρνηση ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός απαιτείται η αλλαγή του Συντάγματος κάτι που δεν μπορεί να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. “Για εμάς το θέμα του εμβολισμού είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης” είπε ο Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας πως όσοι από τους υγειονομικούς ζητήσουν να εμβολιστούν αυτό μπορεί να γίνει άμεσα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: