Μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Τα 3 νέα μέτρα που ανακοινώνονται την Παρασκευή

February 5, 2021

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Τα 3 νέα μέτρα που ανακοινώνονται την Παρασκευή

Επέστρεψαν τα τετραψήφια κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 1261 νέα περιστατικά το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για γεγονός για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως είναι λογικό μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Θυμίζουμε ότι η Αττική είναι από την Παρασκευή στις «κόκκινες» περιοχές και ισχύουν νέοι περιορισμοί.

Όλα δείχνουν ότι τα μέτρα δε θα σταματήσουν εκεί.


Οι επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο γαλλικό μοντέλο μετά τη νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία και να σταματήσει και το click away και το click inside για ένα διάστημα.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη μέθοδο «ακορντεόν» αλλά οι ειδικοί κάνουν λόγο ακόμη και για 2.000 κρούσματα ημερησίως. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι οι μεταλλάξεις του ιού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας έχουν εντοπιστεί πάνω 200 περιπτώσεις των μεταλλαγμένων περιπτώσεων του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι ένα γενικό lockdown είναι πάντα στο τραπέζι. Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, κατά την οποία ενδέχεται να ληφθούν και νέες αποφάσεις μετά τον εντοπισμό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη συμπρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι και στη συμπρωτεύουσα καταγράφηκε την Τρίτη τριψήφιος αριθμός νέων περιστατικών μετά από αρκετές εβδομάδες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: