Στέργιος Λυμπέρης: Ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα ήταν οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις

February 4, 2021Στέργιος Λυμπέρης: Ένας από τους λόγους που έφυγα από την Ελλάδα ήταν οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις τις οποίες βίωσε στον χώρο της μουσικής αλλά και της υποκριτικής και τον οδήγησαν να εγκαταλείψει την Ελλάδα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (2/2) ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Στέργιος Λυμπέρης.

«Το φαινόμενο των παρενοχλήσεων υπάρχει στο χώρο πολλά χρόνια. Ένας από τους λόγους που έφυγα για το εξωτερικό ήταν συγκεκριμένα γεγονότα. Είναι πάρα πολλά γεγονότα που με στιγμάτισαν και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Στην πρώτη μου εργασία, ως τραγουδιστής, 16-17ετών, αναγκαζόμουν να μοιράζομαι το ίδιο καμαρίνι, με έναν τραγουδιστή, ο οποίος σχεδόν καθημερινά με παρενοχλούσε σεξουαλικά» είπε μιλώντας στο Mega.

Συνέβαινε σχεδόν καθημερινά αυτό. Υπήρχαν και μάρτυρες. Αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν κάποιος άλλος. Γινόταν και με ανθρώπους που ερχόταν στο μαγαζί να ακούσουν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Με στιγμάτισε αυτό. Ακόμα και σήμερα, όταν με βλέπει στο δρόμο ο συγκεκριμένος, είναι πολύ cool σα να μην έγινε τίποτα» δήλωσε ο κ. Λυμπέρης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που τον παρενόχλησε σεξουαλικά και έναντι του οποίου θα κινηθεί νομικά.

«Πριν 4,5 χρόνια δέχθηκα πρόταση από έναν ηθοποιό και σκηνοθέτη να μετάσχω σε σήριαλ. Ήμασταν σε συζητήσεις πολύ ευγενικά από το τηλέφωνο. Την ημέρα που θα βρισκόμασταν στο γραφείο του για διανομή των ρόλων, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και τελικά συναντηθήκαμε στις 12 το βράδυ στο σπίτι του. Δεν μου είχε δώσει κανένα δείγμα. Μπαίνοντας στο σπίτι του, η οικιακή βοηθός του μου είπε ότι ο συγκεκριμένος είναι στο δωμάτιο. Μπαίνοντας στο δωμάτιο, αυτός ήταν με το μπουρνούζι. Και οι άλλοι δύο ηθοποιοί που θα συμμετείχαν στο σήριαλ, ήταν γυμνοί και βρίσκονταν σε ερωτική πράξη. Όταν ρώτησα τι συνέβη μου λέει ‘’ή μπαίνεις ή φεύγεις’’. Και την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε από την εταιρεία παραγωγής ότι δεν υπάρχει πλέον η πρόταση προς εμένα για το συγκεκριμένο κάστινγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταγγέλων.

«Το πρόβλημα με τους άντρες στον χώρο είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι με τις γυναίκες. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που φοβούνται να βγουν να μιλήσουν» πρόσθεσε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: