«Κλειδώνει» το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις

February 4, 2021

«Κλειδώνει» το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι θα κρίνει τις αποφάσεις

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τα σημερινά δεδομένα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ – Τα κρούσματα αναμένεται να είναι και πάλι τετραψήφια – Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι όλα δείχνουν ότι «κλειδώνει» το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Το φόβο τους για «έκρηξη» κρουσμάτων και κατά συνέπεια οδυνηρές συνέπειες στο ΕΣΥ εκφράζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Η μεγαλύτερη ανησυχία προέρχεται από την Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην οποία μόλις χθες εντοπίστηκαν 649 νέα κρούσματα.

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι το πιο ηχηρό καμπανάκι αυτή την στιγμή και είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να σημάνει και αύξηση σε νοσηλείες στις ΜΕΘ. Με όλα αυτά τα δεδομένα – οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να «κλειδώνουν» το lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσως και από τις 6 το απόγευμα.

Άλλωστε το παραπάνω σενάριο έμεινε ανοιχτό και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως «είναι κάτι που θα το δούμε».

Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ.


Ειδικότερα ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 6 το απόγευμα άφησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας «είναι κάτι που θα το δούμε».

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις», τόνισε ο υπουργός.


«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βράδυ. Οι ελεγκτικές Αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα, να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αυξάνει η ανησυχία στην Πάτρα

Με 64 νέα κρούσματα μόνο χθες, με έναν 9χρονο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο, με τη βρετανική μετάλλαξη «παρούσα» πια στην πόλη και με τον κορονοϊό να βρίσκεται και στους υγειονομικούς στο νοσοκομείο του «Άγιου Ανδρέα» και του Ρίου η πρωτεύουσα της Αχαΐας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην Αχαΐα δύο Δημοτικά Σχολεία είναι κλειστά. Επίσης, επτά τμήματα σχολείων και δύο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: