Υπ. Δικαιοσύνης: «Τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς δύο φύλων δεν έχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα»

February 3, 2021Υπ. Δικαιοσύνης: «Τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς δύο φύλων δεν έχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα»

Εκτός πλάνου φαίνεται πως άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας τις οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για το νέο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφέρθηκε αποκλειστικά σε ρόλους μητέρας-γυναίκας και πατέρα-άνδρα, υποστηρίζοντας πως «τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων, είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ή ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα».

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως «όλες επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός» χωρίς να παραπέμψει σε κάποια συγκεκριμένη πηγή. Το σχόλιό του ήδη προκαλεί τις αντιδράσεις ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη δημόσια σφαίρα και τα social media.

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση του υπουργού

«Μετά από 40 χρόνια έχει αλλάξει η κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Είναι διαφορετικός ο σημερινός ρόλος της μητέρας-γυναίκας, όπως και ο ρόλος του πατέρα-άνδρα, όπως και ο ρόλος του ίδιου του παιδιού, σε σχέση με εκείνο που ενδεχομένως βλέπαμε πριν από αρκετές δεκαετίες.  Αυτό που κάνουμε με το νομοσχέδιο που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι να προσδιορίζουμε με σαφή τρόπο την από κοινού γονεϊκή μέριμνα και των δύο γονέων, για το παιδί. Γνώμονας μας είναι πραγματικά το καλό, το συμφέρον του παιδιού. Τίποτα παραπάνω. Και το κάνουμε ακριβώς γιατί όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων, είναι παιδιά τα οποία προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, είναι παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν πολλά ή ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα και είναι παιδιά τα οποία μπορούν να αντιμετωπίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες της ζωής».

Πηγή : lifo.gr

Διαβάστε επίσης: