Έφτασε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορωνοϊού στην Ελλάδα

February 1, 2021Έφτασε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανεας, που μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη σε συνέχεια ανίχνευσης του στελέχους της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή.

 

Η μετάβαση τους κρίθηκε απαραίτητη καθώς νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη τώρα μετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Συμεών Μεταλλίδης και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα μετάλλαξης σε Διάκους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στη χώρας μας είχε εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού. Χθες στη Θεσσαλονίκη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 68 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 795 που ανακοινώθηκαν συνολικά.

Οι δύο άντρες δεν δέχθηκαν να κάνουν καμία δήλωση μπαίνοντας στην Μητρόπολη, που αυτή την ώρα πραγματοποιούν την έκτακτη σύσκεψη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: