Βίκυ Πρωτογεράκη: Για να πάρω τον ρόλο μου ζήτησε να περάσω από το κρεβάτι του

February 1, 2021

Βίκυ Πρωτογεράκη: Για να πάρω τον ρόλο μου ζήτησε να περάσω από το κρεβάτι τουΣυνεχίζονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο.Η ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη καταγγέλλει δυο πασίγνωστους σκηνοθέτες της τηλεόρασης για σεξουαλική παρενόχληση περιγράφοντας την δυσάρεστη εμπειρία που έζησε.

Μιλώντας στο Open ανέφερε πως ο ένας της είπε ότι για να πάρει ένα ρόλο έπρεπε να περάσει από το κρεβάτι του και ο άλλος έκανε απρεπείς πράξεις μπροστά της.

«Στο χώρο μας συνηθίζεται αυτό κατά κόρον από κάποιους ανθρώπους: Να βάζουν μπροστά το προσωπικό τους όφελος και μετά την τέχνη», λέει η Βίκυ Πρωτογεράκη αναφερόμενη στην σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και την ψυχολογική πίεση που είχε υποστεί από δύο πασίγνωστους σκηνοθέτες.

«Ευθαρσώς μου είχε πει, δια τηλεφώνου, ότι ‘«όποια κοπέλα παίζει σε μένα, στα σίριάλ μου, περνάει και από το κρεβάτι μου’». Και μετά από αυτό βεβαίως του έστειλα δέκα τριαντάφυλλα και ένα γράμμα και τον παρακαλούσα να με απαλλάξει. Με τρόπο ευγενικό», περιγράφει η Βίκυ Πρωτογεράκη.

«Αρνήθηκα και έχασα τον ρόλο»

Η ηθοποιός επίσης κατήγγειλε ότι έχασε μια δουλειά γιατί αρνήθηκε να ενδώσει σε μια άσεμνη πρόταση ενός σκηνοθέτη. «Υποτίθεται ότι ήταν και φίλος, δηλαδή τον ήξερα, και ξαφνικά μου έκανε μια πρόταση χυδαία. Δηλαδή μου ήρθε εμετός την ώρα που έκανε, αυτό που έκανε: μου έδειξε ας πούμε τα γεννητικά του όργανα. Και δεν του απάντησα. Και εντάξει, δεν πήρα ποτέ τον ρόλο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης: