Η θερμοκρασία της γης στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 12.000 ετών (video)

January 31, 2021

Η θερμοκρασία της γης στο πιο υψηλό επίπεδο των τελευταίων 12.000 ετών (video)Ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής ζητούν πλέον οι 2 στους 3 πολίτες παγκοσμίως, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασηςΟι βιομηχανίες έχουν επιβαρύνει σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον και έχουν συμβάλλει στη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, φτάνοντας την σε ιστορικά επίπεδα.

Ο πλανήτης βράζει. Η θερμοκρασία έχει ανεβεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12.000 χρόνων, σύμφωνα με έρευνα. Η Γη θερμαίνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν, ενώ τα καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα και πιο έντονα και αντιφατικά, από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη.

Οι ωκεανοί του κόσμου έχουν φτάσει στο πιο ζεστό επίπεδο όλων των εποχών. Περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας θέρμανσης απορροφάται από τις θάλασσες.

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν και τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Περαιτέρω αυξήσεις της θερμοκρασίας είναι αναπόφευκτες έως ότου οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μηδενιστούν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: