Επίσημο: Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική- Επιστροφή του click away στα καταστήματα

January 30, 2021

Επίσημο: Ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική- Επιστροφή του click away στα καταστήματα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον και επισήμως η Αττική, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σημαντικά, όπως ανακοίνωσε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η Δρ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως στην Αττική έχει αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, με σαφή άνοδο σε όλες τις περιοχές και στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας.

Η Αττική σημειώνει αύξηση κατά 45% στον κυλιόμενο μέσο όρο εφτά ημερών, από 4,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων σε 7,1 ανά 100.000 κατοίκων. Υπολογίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα με οριζόντια και μεγάλη διασπορά.


Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας, όπου η πληρότητα στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 43% για απλές κλίνες Covid-19 και στο 61% για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Τι θα ισχύσει για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

«Κατανοώντας ότι πρέπει να μειωθεί η κινητικότητα», η Επιτροπή επικύρωσε την πρόταση για τροποποίηση των αγορών, με ραντεβού για αγορές ρούχων και υποδημάτων και click away για όλα τα υπόλοιπα καταστήματα.

Παράλληλα ανοίγουν τα γυμνάσια και τα λύκεια στις περιοχές που δεν είναι «κόκκινες», ενώ για όσες περιοχές ανήκουν στις «κόκκινες» ζώνες – μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική – τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: