Ώρα ανακοινώσεων : Τα μέτρα που έρχονται στην Αθήνα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

January 29, 2021

Ώρα ανακοινώσεων : Τα μέτρα που έρχονται στην Αθήνα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε κυβέρνηση και επιστήμονες για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην Αττική. Η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας δίνει τους τελευταίους μήνες διαρκώς τριψήφια νούμερα ενώ την Τετάρτη κατέγραψε σχεδόν τα μισά νέα περιστατικά που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ενδεικτική είναι η φράση του Αχιλλέα Γκίκα στην πρωινή εκπομπή του Open. «Θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή» τόνισε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Ο κύριος Γκίκας υπογράμμισε οτι κατά πάσα πιθανότητα από σήμερα η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο».


Επρόκειτο για σενάριο που δεν ήταν απίθανο αφού οι επιστήμονες είχαν εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι είναι αντίθετοι στο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων, παρά τις όποιες φωνές. Η έκτακτη σύσκεψη των ειδικών έλαβε χώρα την Πέμπτη ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.


Το πιο πιθανό σενάριο αυτή την στιγμή είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αττική ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά τα οποία λειτουργούν εδώ και μερικές εβδομάδες. Υπάρχουν εισηγήσεις προκειμένου να αποφασιστεί εκ νέου κλείσιμό τους στην μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Στο κομμάτι του λιανεμπορίου, το πράγμα δεν θα συνεχίσει ως έχει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και μέτρα κι εκεί. Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν είναι καλό σημάδι με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Μέχρι αυτή την ώρα, ο Μητσοτάκης δεν έχει αποκλείσει το κλείσιμο των μαγαζιών, πάνω που άνοιξαν και… πήραν ανάσα οι έμποροι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα επιστρέψει το click away και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα κεντρικά σημεία. Το μόνο σίγουρο, όπως υπογραμμίζει η επιστημονική κοινότητα, είναι ότι δεν πρέπει να δούμε και πάλι εικόνες σαν αυτές του Σαββατοκύριακου. Και αυτό θα επιτευχθεί με κάθε κόστος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: