Θόδωρος Κατσαδράμης: Ο "ταξιτζής", ο χαμός της Καίτης Παπανίκα που δεν ξεπέρασε ποτέ και η μακάβρια φήμη

January 29, 2021Ο Θόδωρος Κατσαδράμης είδε το φως της ζωής στη Δόξα Αρκαδίας στις  20 Μαΐου 1929. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έλαβε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις και έργα του σινεμά αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τη συμμετοχή του ως πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά “Ο Ταξιτζής”, που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70.Της: Έπη Τρίμη

Εκπαιδεύτηκε στην Δραματική Σχολή του “Θεάτρου Τέχνης” του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η.

Προσωπική ζωή

Ο Θόδωρος Κτσαδράμης παντρεύτηκε δυο φορές. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγγέλικα Καπελλάρη και δεύτερη σύζυγος η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο.

Ο ίδιος είχε πει το 2018 μετά τον χαμό της Παπανίκα: «Πέρασε ένας χρόνος και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω ότι έφυγε. Η Καίτη για μένα ήταν τα πάντα: η σύζυγος, το φιλαράκι, ο άνθρωπός μου. Είναι δυνατόν να μην πονάω; Είναι δυνατόν να μη μου λείπει; Αφήστε, τι να σας λέω τώρα πόσο πονάω για εκείνη…» είπε στην «Espresso» ο 90χρονος σύζυγος της ηθοποιού και επίσης σπουδαίος καλλιτέχνης Θόδωρος Κατσαδράμης, μόλις δύο ημέρες μετά το ετήσιο μνημόσυνό της.

Ο σύζυγος της αείμνηστης ηθοποιού βγαίνει σπάνια έξω και ποτέ δεν μιλάει για εκείνη, μια και προσπαθεί να επουλώσει τον πόνο της έλλειψής της. Και αυτό γιατί η σύζυγός του ήταν η πηγή της χαράς. Τα τραγούδια της ακούγονταν σε όλο το σπίτι!

Η Καίτη Παπανίκα «έφυγε» στις 12 Ιουνίου 2017 χτυπημένη από τον καρκίνο, με τον οποίον «πάλευε» από το 2009. Ηθοποιός πρώτου βεληνεκούς, κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Καίτη Παπανίκα και ο Θόδωρος Κατσαδράμης έζησαν μαζί σχεδόν μισό αιώνα. Απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη, ενώ συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο ίδιος θυμάται με νοσταλγία εκείνα τα χρόνια του κοινού τους βίου.

«Μαζί ήμασταν 50 ολόκληρα χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Παλέψαμε για να σταθούμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Αποκτήσαμε έναν σπουδαίο γιο, τον Δημητράκη μας, ο οποίος είναι κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι το στήριγμά μου πλέον. Ήμασταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Για μένα η Καίτη ήταν τα πάντα. Η Καίτη; Η Καίτη ήταν ένας χρυσός άνθρωπος. Ένας πολύ καλός χαρακτήρας, γεμάτος ευγένεια. Ήταν και πολύ σπουδαία ηθοποιός. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο ευτυχία. Ήταν τα πάντα για μένα. Και τώρα, μου λείπει. Μου λείπει πολύ».

Η ψευδής είδηση του θανάτου του

Θύμα ψευδών δημοσιευμάτων έπεσε το 2020 για ακόμη μια φορά ο ηθοποιός Θεόδωρος Κατσαδράμης αφού κάποιοι αποφάσισαν να τον “πεθάνουν».

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια είδηση για τον ηθοποιό κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ωστόσο, ο ηθοποιός Θεόδωρος Κατσαδράμης παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (σ.σ. 91 ετών) είναι υγιής στο σπίτι του, έχοντας κοντά του τον γιο του Δημήτρη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με μια έντονη ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο FB διέψευσε την φήμη θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού!

Πηγές: Wilkipedia | Σπύρος Μπιμπίλας |Espresso |

Διαβάστε επίσης: