Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 – ΑΑΔΕ: Προϋποθέσεις και πληρωμές

January 26, 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 – ΑΑΔΕ: Προϋποθέσεις και πληρωμές



Σε λειτουργία η εφαρμογή «MyBusinessSupport» για την αποδοχή χρηματικού ποσού από τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.



Δικαίωμα να συμμετέχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 θα έχουν σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του μεταξύ Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης του προγράμματος αρχίζει από τα 1.000 ευρώ και αυτό αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥΠΟΙΚ, μείωσε τόσο το ανώτατο όσο και το κατώτατο όριο των ποσών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, περιορίζοντας το κονδύλι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στο 1.5 δις. ευρώ. Μείωση έγινε από το υπουργείο και τον αριθμό των δικαιούχων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: