Ντροπή: Γεμάτη κουτάβια η χωματερή Λουτρακίου αλλά ο Δήμος συνεχίζει να μη νοιάζεται

January 26, 2021

Ντροπή: Γεμάτη κουτάβια η χωματερή Λουτρακίου αλλά ο Δήμος συνεχίζει να μη νοιάζεται



Έχουμε αμέτρητες φορές δείξει την άθλια και παράνομη χωματερή που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Λουτράκι. Και έχουμε φυσικά αναφέρει την αναλγησία και την απόλυτη αδιαφορία του Δήμου εκεί και φυσικά του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γεωργίου Γκιώνη, ο οποίος δεν κάνει τίποτα για αυτό το πρόβλημα. Ή μάλλον κάνει. Υπόσχεται. Εδώ και χρόνια. Είναι αυτές οι υποσχέσεις που σου λένε κάποιοι για να μην τους πρήζεις και να σε ξεφορτωθούν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η χωματερή αυτή είναι τεράστια. Και εκεί μέσα ζουν 150 περίπου ψυχές που στην κυριολεξία αργοπεθαίνουν. Ζώα που ζουν δίπλα σε τόνους σκουπιδιών, μέσα στο δάσος σαν κυνηγημένα, μέσα στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι και τρέφονται από τα σκουπίδια. Νεογέννητα κουταβάκια σε άθλια κατάσταση, με τύφο, ψώρα, δερματικά, γέρικα που σέρνονται, άρρωστα, χτυπημένα και φυσικά αμέτρητα πεθαμένα. Ένα ατελείωτο νεκροταφείο ζώων.

Αμέτρητα κουτάβια γεννιούνται και πεθαίνουν αβοήθητα εκεί μέσα. Χωρίς να τους δοθεί μια ευκαιρία να ζήσουν και αυτά σε σπίτι. Αυτό είναι τραγικό.

Οι Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου

Στη χωματερή πηγαίνουν ελάχιστοι φιλόζωοι, που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πρόκειται για μια ομάδα εθελοντών, οι Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου. Όμως υπάρχουν μέρες που πάει μόνο ένας, μια κυρία που κάνει απίστευτο αγώνα εδώ και χρόνια να βρεθεί λύση. Που έχει αφιερώσει τη ζωή της για αυτό.

Οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στο φριχτό χώρο, ταϊζουν και περιθάλπουν όσα ζώα μπορούν. Αμέτρητα ζώα είναι φοβικά. Πώς να τα πιάσουν; Πώς να τα σώσουν αν δεν γίνει συντονισμένη προσπάθεια με τη βοήθεια του Δήμου, ο οποίος είναι υπεύθυνος, από το νόμο, για την κατάσταση αυτή; Τη δε βοήθεια από το Δήμο την έχουν ζητήσει αμέτρητες φορές.

Δυστυχώς δεν έχουν δίπλα τους κανέναν. Ποιος θα πάει σε μια χωματερή να φροντίσει τα ζωντανά-νεκρά πλάσματα; Κανείς. Και συνέχεια κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια.

Αυτές τις μέρες η χωματερή πήρε για άλλη μια φορά φωτιά. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη εκεί μέσα.

Τα ζώα στη χωματερή θέλουν τη βοήθεια όλων μας σε αυτόν τον άνισο και δύσκολο αγώνα. Κάντε έναν κλικ στη σελίδα τους στο Facebook και δείτε τη δράση τους. Και ας τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Με ένα τσουβάλι τροφή, με λίγα φάρμακα, με το να πιαστούν τα ζώα, με φιλοξενίες, με υιοθεσίες, ακόμα και με κοινοποιήσεις.

Και κάτι πολύ βασικό. Θέλουν και άλλους φιλόζωους για να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί και να κάνουν το Δήμο να δώσει λύση. Για να πετύχουμε κάτι πρέπει να είμαστε πολλοί. Θέλουν ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν. Το ξαναγράφουμε: Είναι μόνο 2-3.

Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου 

https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: