Επίδομα 400 ευρώ: Πώς θα δοθεί σε 150.000 επιστήμονες – Τα κριτήρια (Video)

January 25, 2021

Επίδομα 400 ευρώ: Πώς θα δοθεί σε 150.000 επιστήμονες – Τα κριτήρια (Video)Επίδομα 400 ευρώ: Με δυο βασικά κριτήρια θα δοθεί το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ σε περίπου 150.000 επιστήμονες, που είναι δικαιούχοι. Παράλληλα, αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης αλλά και πότε θα πληρωθεί όπου και φαίνεται ότι θα γίνει σε δύο φάσεις.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης:

θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ

απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος το επίδομα θα είναι και η μείωση των εσόδων (πιθανότατα κατά 20%) για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για να γίνει αυτή αποδεκτή, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό κονδύλι θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που προβλέπεται στο ν. 3986/2011.

Ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης είχε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου τηλεδιάσκεψη με τους Επιστημονικούς Συλλόγους της χώρας κατά την διάρκεια της οποίας περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για την καταβολή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς).

Τέλος, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε επίσης: