Ολοταχώς για lockdown! Κοσμοσυρροή για δεύτερη ημέρα στα μαγαζιά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (Video)

January 25, 2021

Ολοταχώς για lockdown! Κοσμοσυρροή για δεύτερη ημέρα στα μαγαζιά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (Video)



Ολοταχώς πάμε για νέο σκληρό lockdown καθώς κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στα μαγαζιά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη!



Στην Ερμού συγκεκριμένα, εκατοντάδες είναι αυτοί που επέλεξαν τη σημερινή μέρα για να κάνουν τα ψώνια τους όσο ισχύουν ακόμη οι χειμερινές εκπτώσεις. Η πλειονότητα φοράει μάσκα, ωστόσο, οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνται καθώς -όπως είναι προφανές- δεν υπάρχει περιθώριο για αυτό.

Όπως μετέδωσε το Open TV υπήρχε κόσμος που είχε στηθεί στις ουρές πριν καν σηκώσουν ρολά τα μαγαζιά για να πάρει προτεραιότητα, ενώ με δεδομένο ότι όπως και χθες, έτσι και σήμερα, ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις δύο ώρες, οι καταναλωτές είτε στέλνουν δεύτερο SMS, είτε έχουν μαζί τους κι άλλες γραπτές βεβαιώσεις στις οποίες αλλάζουν τις ώρες.

Όσοι δε, γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές τιμωρούνται με το πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, με τις εικόνες να μην θυμίζουν σε τίποτα ότι διανύουμε περίοδο περιοριστικών μέτρων και πανδημίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνουν την οδό Τσιμισκή και να απομακρύνουν τον κόσμο που συνωστίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή
Στο μεταξύ το Σάββατο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε επίσης: