Δωρεά οργάνων: Βολιώτισσα μητέρα χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της

January 23, 2021

Δωρεά οργάνων: Βολιώτισσα μητέρα χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της





Μεγαλείο ψυχής από 70χρονη Βολιώτισσα.

Δώρισε τον νεφρό της στον 46χρονο γιο της, ο οποίος επί 4 χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και ταλαιπωρούνταν ιδιαίτερα. Περίμενε υπομονετικά στη λίστα για να βρεθεί δότης για τη μεταμόσχευση νεφρού και μόλις διαπιστώθηκε πως η μητέρα του είναι συμβατή, άρχιζε να ελπίζει ξανά.


Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τους γιατρούς, μητέρα και γιος ειδοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η επέμβαση θα γίνει, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, καθώς επρόκειτο για περιστατικό που αφορούσε σε νέο άνθρωπο.

Η επέμβαση έγινε την Πέμπτη και διήρκησε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Όλα πήγαν καλά και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας τόσο του λήπτη, όσο και της δότριας είναι πολύ καλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί διαβεβαίωσαν πως αν δεν υπάρξουν επιπλοκές ο 46χρονος θα λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο μετά από ένα 20ήμερο περίπου.

Η μεταμόσχευση και μάλιστα από ζώντα δότη είναι η πρώτη το 2021, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Αγιοι Ανάργυροι» Βασ. Γιαννάκο να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί θετικό οιωνό και για τη συνέχεια όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: