Βασιλακόπουλος: Μη συνδέουμε τον θάνατο ηλικιωμένων με το εμβόλιο

January 19, 2021



Ξεκίνησε το Σάββατο ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, και αρκετοί ηλικιωμένοι είναι προβληματισμένοι με την ασφάλεια του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ηλικιωμένους είναι ότι είναι πολύ προβληματισμένοι με την ασφάλεια του εμβολιασμού. Ο δικός μας ρόλος είναι να τους πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν και να πάνε στο ραντεβού του, αλλιώς το σύστημα βγαίνει έξω. Το σύστημα είναι απλό, αλλά δεν έχουν μπει πολλά εμβολιαστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα σε νησιά», υπογράμμισε μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «αρκετοί υπερήλικες θα χάσουν τη ζωή τους εφόσον εμβολιαστούν, αλλά από οποιαδήποτε αιτία, δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουν από το εμβόλιο, να μην τα συνδέσουμε».

Συνολικά, έως το βράδυ του Σαββάτου, είχαν εμβολιαστεί περίπου 80.000 άτομα από την αρχή της διαδικασίας και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σταδιακά και η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους εμβολιάστηκαν πρώτοι από τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν για όλους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: