Έλυσε την ανεξιχνίαστη δολοφονία της αδελφής της με τη βοήθεια του TikTok μετά από 20 χρόνια

January 17, 2021

Έλυσε την ανεξιχνίαστη δολοφονία της αδελφής της με τη βοήθεια του TikTok μετά από 20 χρόνια





H Alissa Turney εξαφανίστηκε το 2001 χωρίς ίχνος. Από τότε, η αδελφή της, Sarah, ορκίστηκε να την βρει και να μάθει τι της συνέβη.

Εδώ και δύο δεκαετίες αναζητά την αλήθεια ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για την υπόθεση της αδελφής της.

Ξεκίνησε, έτσι, μια καμπάνια ευαισθητοποίησης μέσω του blog «Justice for Alissa» αλλά και με τη βοήθεια των social media.

Σκοπός της ήταν να γνωστοποιήσει την εξαφάνιση της αδελφής της, αλλά και την πεποίθησή της ότι ο βιολογικός της πατέρας, πατριός της Alissa και πρώην αστυνομικός, Michael Turney, ήταν αυτός που την είχε δολοφονήσει.

Μετά από πολλές προσπάθειες, η Sarah θέλησε να προσελκύσει και το νεανικό κοινό που δεν ήξερε την υπόθεση της αδερφής της μέσω του TikTok.


Μοιράστηκε, έτσι βίντεο αλλά και ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων με τον πατέρα της όπου φαίνεται η τεταμένη και επικίνδυνη σχέση που είχε ο άντρας με την αδερφή της.

Μετά από πολλές δημοσιεύσεις, τελικά οι κόποι της είχαν αποτέλεσμα. Τον Αύγουστο ο Michael Turney συνελήφθη με την κατηγορία ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού, με την εισαγγελέα να απευθύνει τον λόγο στη Sarah μέσα από την ανακοίνωσή της: «Η επιμονή και η αφοσίωσή σου στην αναζήτηση της δικαιοσύνης για την αδερφή σου, Alissa, είναι η απόδειξη της αδερφικής αγάπης. Εξαιτίας αυτής της αγάπης, το φως της Alissa δεν έσβησε ποτέ και ζει ακόμα στις ιστορίες και τις φωτογραφίες που έχεις μοιραστεί με την κοινότητα».

Η Sarah είχε 5 λόγους να πιστεύει στην ενοχή του πατέρα της, με έμφαση στην κακοποίηση, σεξουαλική και μη, που φαίνεται ότι ασκούσε ο Turney στη θετή του κόρη, στον εμμονικό του έλεγχο και στις αντικρουόμενες πληροφορίες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για την ημέρα εξαφάνισης της Alissa.


Η υπόθεση του Turney αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στο 2021.

Η Alissa δήλωσε σε συνέντευξή της στο People πώς θα συνεχίσει να ερευνά και άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις, καθώς θεωρεί πώς βρήκε το «κάλεσμά» της, τον ρόλο που θέλει να έχει στη ζωή.

Είναι από τις στιγμές που η τεχνολογία και τα social media επιτελούν πραγματικό έργο και αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλώς για διασκέδαση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: