Λέσβος: Για άλλη μια φορά εγκατέλειψαν σε άθλια κατάσταση γαϊδουράκι- Το ανέλαβε το «ΟΝΟΣ Λέσβος»

January 16, 2021

Λέσβος: Για άλλη μια φορά εγκατέλειψαν σε άθλια κατάσταση γαϊδουράκι- Το ανέλαβε το «ΟΝΟΣ Λέσβος»



Οι εγκαταλείψεις ζώων στη χώρα μας είναι πλέον σε καθημερινή βάση σε όλα τα μέρη. Οι εθελοντές των φιλοζωικών, στην κυριολεξία, τρέχουν και δεν φτάνουν. Προσπαθούν να τα βοηθήσουν όλα αλλά αυτό είναι αδύνατον καθώς, όπως ξέρουμε όλοι, είναι εθελοντές που σημαίνει ότι αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους και δίνουν τα χρήματά τους.
Το τραγικό στις εγκαταλείψεις ζώων είναι ότι, εκτός από σκύλους και γάτες, εγκαταλείπουν όλα τα ζώα που δεν θέλουν πια. Άλογα, γαϊδουράκια και γενικώς ό,τι θεωρούν πλέον βάρος.
Μια τέτοια-άλλη μια τέτοια, για να είμαστε σαφείς- εγκατάλειψη συνέβη αυτές τις μέρες, όπως γράφουν στη σελίδα τους οι εθελοντές της Κιβωτού Μυτιλήνης στο Πέραμα Λέσβου Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece, όπου βρέθηκε να περιφέρεται μια γαϊδουρίτσα μόνη της, σε άθλια κατάσταση.
Οι άνθρωποι που τη βρήκαν πήραν την Αστυνομία (που δεν ήταν αρμόδια). Πήραν το Δασονομείο (που τους είπε ότι αρμόδιος είναι ο Δήμος)… Πήραν το Δήμο (που τους είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν έχει χώρο…). Κλασικό ελληνικό κράτος δηλαδή.
Και ποιος στο τέλος θα δώσει μια λύση; Οι εθελοντές φυσικά. Έτσι το ζώο πήγε για φροντίδα και φιλοξενία στο Donkey Center Lesvos «ΟΝΟΣ Λέσβος».
Οι άνθρωποι της Κιβωτού Μυτιλήνης, όπως γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook, στο νησί τους η εγκατάλειψη τέτοιων ζώων είναι συχνό φαινόμενο. Και παντού στην Ελλάδα, θα λέγαμε εμείς.  
                          

Πηγή

Διαβάστε επίσης: