Σκανδαλίδης: «Ο κόσμος αρχίζει να θυμάται το παλιό ΠΑΣΟΚ»

January 15, 2021

Σκανδαλίδης: «Ο κόσμος αρχίζει να θυμάται το παλιό ΠΑΣΟΚ»



“Θα είμαι ξεκάθαρος, πρώτα από όλα η ΝΔ δεν νομίζω ότι θέλει συνεργασία μαζί μας και δεν δικαιολογείται από το εσωτερικό της παράταξης. Κανένα στέλεχος της παράταξης να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα γίνει τέτοια συνεργασία. Σε ότι αφορά τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή άλλοι μας πάνε δεξιά και άλλοι αριστερά, ακούω χθες κάποιον συμπαθή δημοσιογράφο να λέει ότι έδιωξε τον Λοβέρδο που θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ και έφερε τον Σκανδαλίδη που θέλει σταθερά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σκανδαλίδης είναι ένας άνθρωπος που στην παράταξη από την ημέρα που βρίσκεται όλα τα χρόνια αυτά, στα ιδεολογικά, προγραμματικά, οργανωτικά ντοκουμέντα, που συμμετείχα σε όλα, εισηγήθηκα την αυτόνομη στρατηγική. Προχθές ακόμα έγραψα άρθρο στα ΝΕΑ τι σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση και ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άνθρωπος αυτός έλεγε χθες στην τηλεόραση ότι εγώ θέλω να πάω την παράταξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό δεν είναι μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, ενός κόμματος που αγωνίζεται να συσπειρώσει τον κόσμο του, τι είναι;” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι “μια τελευταία απορία που έχω με όλη αυτή την ιστορία, ακούω ότι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανασχηματισμό, λέει άλλαξε τους υπουργούς του. Κάνει ο Τσίπρας αναδιάρθρωση των τομέων του κόμματός του, άλλαξε τους τομεάρχες του. Κάνει μια αλλαγή μετά από 5,5 χρόνια ενός στελέχους από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο η Γεννηματά, λέει τον απέβαλε, τον καθαίρεσε… Μα με συγχωρείτε, την αγανάκτησή μου την καταλαβαίνετε; Είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς του δικομματισμού απέναντί μας, απέναντι σε ένα κόμμα που έχει ιστορία”.



“Πρέπει να σας πω πολύ καθαρά ότι εγώ έχω μια άποψη για την παράταξή μας. Δηλαδή, έχει μια στελεχιακή υπεροπλία. Γιατί μας ψάχνουν και μας θέλουν για συνεργασίες; Έχει μια ικανότητα διακυβέρνησης, γιατί ζητούν να φτιάχνουν κυβερνήσεις με στελέχη μας; Έχει αναπτυγμένες προγραμματικές επεξεργασίες, αρχίζουν σιγά σιγά και το παραδέχονται, παρότι τις κρύβουν και τις αντιγράφουν. Έχει ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο, είναι ένα κόμμα με ρίζες, έρχεται στο προσκήνιο η σοσιαλδημοκρατία τώρα με την πανδημία. Και επιπλέον έχουμε και μια διαδικασία που ο κόσμος αρχίζει να θυμάται το παλιό ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο ρετρό, ή μόνο σχήμα λόγου. Το ΠΑΣΟΚ είναι μνήμη ιστορική” περιέγραψε.

“Υπάρχει η προδιάθεση να ξαναγεννηθεί αυτή η παράταξη, αλλά πρέπει να ξαναγεννηθεί, όχι να αποτελέσει μια απομίμηση του παλιού ή να δώσει μια διάσταση επιστροφής στο παρελθόν. Υπάρχει κενό σε αυτόν τον χώρο, ούτε ο Μητσοτάκης είναι κεντρώος, ούτε ο Τσίπρας μπορεί να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Δεν τους πάνε αυτές οι ταυτότητες” συμπλήρωσε.

“Η πολιτική που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης, όπως και να το δει κανείς, ακόμα και με τον τελευταίο ανασχηματισμό κλίνει προς τα δεξιά. Και όχι μόνο κλίνει προς τα δεξιά αλλά όσο περνάει ο καιρός και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης βγαίνουν στον ορίζοντα και φαίνονται στην καθημερινότητα, τόσο καταλαβαίνει κανείς ότι όλα αυτά περί προετοιμασίας μεγάλης, περί σύγχρονης κυβέρνησης, περί μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης είναι φούμαρα. Αυτή τη στιγμή έχω συζητήσει πάνω από 10 νομοσχέδια που τα θεωρεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αν μου βρείτε μία μεταρρύθμιση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης θα πάρετε βραβείο. Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που έγινε τώρα, που τα βαπτίζει όλα μεταρρυθμίσεις; Άρα το να μιλάει για το κέντρο είναι ωραία να το λες, συγκυριακά γίνεται και σοσιαλδημοκράτης, αλλά ενίσχυσε το ΕΣΥ για να φανεί η κεντρώα αυτή μεταρρυθμιστική πολιτική; Καλή η ευχή και να βάζεις μια ταμπέλα για τον εαυτό σου, αλλά πρέπει οι πράξεις να το αποδεικνύουν” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: