Σούλα Αθανασιάδου: Τα πετυχημένα σίριαλ, οι δυσκολίες στα "Εγκλήματα" και η απομάκρυνση από τη δημοσιότητα

January 15, 2021



Η Σούλα Αθανασιάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Μετά τη φοίτηση του σχολείου, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν.



Της: Έπη Τρίμη

Ιδιαιτέρως ταπεινή και χωρίς ποτέ να μιλήσει για τη προσωπικής της ζωή επέλεξε να εστιάσει αποκλειστικά στην υποκριτική της ενασχόληση και να αφήσει μια μια τις δουλειές της να μιλούν για την ίδια και το εκτόπισμα του ταλέντου της.

Τη Σούλα Αθανασίου τη λατρέψαμε στα “Εγκλήματα” με τη Μαρία Καβογιάννη και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών και στη σειρά “Λένη” με την Κάτια Δανδουλάκη.  Έχει διδάξει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη ενώ έχει αφήσει το στίγμα της και σε πολλές ταινίες το 1960.

Τα σήριαλ και οι διαδοχικές επιτυχίες

Αν και η καριέρα της στον ελληνικό κινηματογράφο περιορίστηκε σε δεύτερους ρόλους, η Σούλα Αθανασίου μεταπήδησε με επιτυχία στην τηλεόραση, αναλαμβάνοντας κεντρικούς ρόλους σε σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.. “7 θανάσιμες πεθερές”, “Βέρα στο Δεξί”,”Βότκα Πορτοκάλι”, “Θα βρεις τον δάσκαλό σου”, “Εγκλήματα” , είναι μόνο μερικές από τις σειρές που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το αστείρευτο υποκριτικό ταλέντο της ηθοποιού.

Τα “εγκλήματα”

Τα “Εγκλήματα” πέρασαν από πολλές δυσκολίες, αλλά και κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Ο παραγωγός Νίκος Βεργέτης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στη σειρά και τη χρηματοδότησε, φτάνοντας στο σημείο να βρεθούν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνεργείο, να κατασκευαστούν σκηνικά και να γυριστούν τα πρώτα επεισόδια, χωρίς κανένα κανάλι να έχει εκφράσει την επιθυμία να την εντάξει στο πρόγραμμά του.

Το ξεκίνημα της σειράς ήταν αποκαρδιωτικό από άποψη τηλεθέασης, αφού το πρώτο της επεισόδιο ήταν αυτό με τη χαμηλότερη τηλεθέαση από όλες τις σειρές της εβδομάδας. Είχε σημειώσει γύρω στο 16%, μια εβδομάδα που όλες οι υπόλοιπες πρεμιέρες του ΑΝΤ1 έκαναν πάνω από 30%. Μάλιστα, ο παραγωγός Νίκος Βεργέτης στα μισά της 1ης σεζόν αποσύρθηκε και η σειρά έμεινε μετέωρη, με τα γυρίσματα να έχουν σταματήσει για ακόμη μια φορά. Έγιναν πολλοί αγώνες από τους ηθοποιούς να αναλάβει την παραγωγή το κανάλι, πράγμα το οποίο τελικά συνέβη. Όντως από τα μισά της 1ης σεζόν, η σειρά παρουσιαζόταν ως “εσωτερική παραγωγή” του ΑΝΤ1.

Τέλος όπως ανέφερε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, οι σχέσεις του με την Υρώ Μανέ ήταν κάκιστες, ενώ δήλωσε πως όλοι οι ηθοποιοί στα «Εγκλήματα» ήταν τσακωμένοι στο φινάλε της σειράς και το κλίμα ήταν πολύ τεταμμένο (ενώ ο ίδιος είχε χαστουκίσει την ηθοποιό, όπως είχε γραφτεί).

Προσωπική ζωή

Η Σούλα Αθανασίου παντρεύτηκε τον ομότεχνό της Γιώργο Δάνη και έμεινε μαζί το τέλος του το 1995 ζώντας μια ευτυχισμένη και απολύτως φυσιολογική καθημερινότητα. Σήμερα, έχει αποτραβηχτεί και απολαμβάνει με τους ανθρώπους που αγαπά το υπόλοιπο της ζωής της.

Πηγές:wikipedia |cineramen.gr |


Πηγή

Διαβάστε επίσης: