Χριστίνα Αλεξανιάν: Η Αρμένικη καταγωγή, το "Λόγω Τιμής", ο γάμος στα 52 της και ο θάνατος που δεν ξεπέρασε

January 14, 2021



Η Χριστίνα Αλεξανιάν γεννήθηκε το 1968 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε ενώ η καταγωγή των γονέων της είναι  από την Αρμενία και την Καππαδοκία. Σε ηλικία 17 ετών, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο, δήλωσε συμμετοχή στα καλλιστεία, όπου κατέκτησε τον τίτλο της “Γ’ αναπληρωματικής Μις Ελλάς 1986”.



Της: Έπη Τρίμη

Λίγο καιρό μετά ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου και αποφοίτησε κάποια χρόνια μετά ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσω της συμμετοχής της στη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου “Λόγω τιμής” που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη σεζόν 1996-1997 από το Mega Channel.

Στη συνέχεια η καριέρα της είχε ανοδική πορεία κατατάσσοντάς την σε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της.

Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια

Στη συνέντευξή της στο Bovary.gr, η Χριστίνα Αλεξανιάν είχε μιλήσει για το παιδικά της χρόνια και τη σχέση της με το σχολείο «Πολύ ευτυχισμένα χρόνια. Νομίζω ότι αν δεν είχα μεγαλώσει στην Δραπετσώνα, μια προσφυγούπολη, και δεν είχα αυτή την καταγωγή, θα ήμουν άλλος άνθρωπος. Οφείλω πολλά στην καταγωγή μου, Αρμένισσα και καππαδόκισσα, και στη γειτονιά που μεγάλωσα. Ήταν άνθρωποι με αισθητική.Η γιαγιά μου είχε τελειώσει Παρθεναγωγείο, ο παππούς μου σχολαρχείο, μιλούσαν καθαρεύουσα. Όλα αυτά καθόρισαν τον χαρακτήρα μου. Έχω κι έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Γιάννη. Δεν ήμουν σπουδαία μαθήτρια. Πήγα καλά στις Πανελλαδικές, μπήκα στο Πολιτικό της Νομικής αλλά και στη Δραματική του Εθνικού.

Τα δυναμικά και έκρυθμα στοιχεία μου τα έχω πάρει από τη μητέρα μου και τα πιο ευαίσθητα είναι από τον πατέρα μου. Το πάντρεμα της δυναμικής μαμάς και του ευαίσθητου μπαμπά δημιούργησε αυτό που είμαι εγώ , αυτό που είμαι σήμερα. Βιώνω πολύ έντονα και τις χαρές και τις λύπες. Με τα χρόνια έχω αρχίσει να αποκτώ και μία ψυχραιμία. Αν και το έντονο βοηθάει στο να παρατείνεται η εφηβική διάθεση και η νεανικότητα η ψυχραιμία σε κάνει πιο στωικό και σοφό. Προσπαθώ λοιπόν να γίνω πιο σοφή λοιπόν, μεγαλώνοντας.»

Ο άντρας που της έκλεψε τη καρδιά

Ο άνδρας που της έχει «κλέψει» την καρδιά λέγεται Μηνάς Μελισσείδης κατάγεται από την Κρήτη και είναι παραγωγός και εξαγωγέας κορινθιακής σταφίδας.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινής παρέας πριν από έναν χρόνο περίπου και ζουν κάτω από την ίδια στέγη. «Μένουμε μαζί και μοιράζουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στην Κηφισιά, το Κιάτο και το Ηράκλειο, ενώ συχνά- πυκνά κάνουμε ταξίδια λόγω της παράστασης «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» που όπως ξέρεις υπογράφω και ερμηνεύω η ίδια», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Reallife.

Η πρωταγωνίστρια του «Λόγω Τιμής» αναφέρθηκε και στον επικείμενο γάμο της.«Θα παντρευτούμε μέσα στο 2020. Δεν έχουμε κλείσει ημερομηνίες, δεν έχουμε αποφασίσει αν θα γίνει εδώ ή στο εξωτερικό. Θα ήθελα στο εξωτερικό και να είναι αντισυμβατικός ο γάμος μας, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνει μέσα στο 2020, μόλις βρούμε τον κατάλληλο χρόνο από τον… μαραθώνιο των υποχρεώσεών μας».

Η Χριστίνα Αλεξανιάν λάμπει από ευτυχία όταν μιλά για τον αγαπημένο της: «Θέλω να είμαι συνέχεια δίπλα του. Είναι ένα λατρεμένο πλάσμα. Πώς να χωρέσω όσα νιώθω για εκείνο σε λέξεις; Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που αγαπώ πολύ! Είναι ο σύντροφός μου και πιστεύω πολύ στη συντροφικότητα».

Σε άλλη της συνέντευξη η Χριστίνα Αλεξανιάν έχει πει: «Περίμενα τον πρίγκιπα που θα με κατανοεί πολύ ουσιαστικά» θέλοντας έτσι να απαντήσει στο γιατί δεν είχε παντρευτεί νωρίτερα.

«Δεν είχα νιώσει τόσο έντονα συναισθήματα, ούτε το να ακουμπήσω το συναίσθημά μου τόσο αβίαστα πάνω σε έναν άντρα» συνεχίζει η Χριστίνα Αλεξανιάν και συνεχίζει: «Εδώ το ένιωσα, είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος που με καταλαβαίνει και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, δηλαδή που δεν χρειάζεται να εξηγώ που κοιτιέσαι και η ζωή προχωράει καλύτερα από το να είσαι μόνη σου».

Το κίνητρο της Χριστίνας Αλεξανιάν για να πει το «ΝΑΙ»

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα, γιατί έχω ζήσει και μεγάλες περιόδους που ήμουν μόνη, και θεωρούσα πάντα – αυτό ήταν το τσιτάτο μου – ότι για να το κάνεις πρέπει να είσαι καλύτερα, τουλάχιστον εκείνη την κομβική στιγμή από το να είσαι μόνος» σημειώνει πολύ εμφατικά η Χριστίνα Αλεξανιάν στη συζήτησή της με την Τατιάνα Στεφανίδου. «Δεν το είχα νιώσει ποτέ μέχρι τώρα αυθόρμητα» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Ο θάνατος του θείου της

Τον περασμένο Οκτώβριο η Χριστίνα Αλεξανιάν έχασε τον θείο της.

Η ηθοποιός αποχαιρέτησε τότε  τον θείο της, Παντελή, με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έχοντας γράψει: «Έφυγε ο θείος Παντελής. Ο αδερφός του πατέρα μου. Ο μικρός του. Πήγε να τον συναντήσει εκεί που μόνο άγγελοι κατοικούν. Να μου τον φιλήσεις. Τελείωσαν οι αγκαλιές και η σκέψη πια μόνο θα τις κάνει.

Θα ανταμώσεις τους γονείς και τα αδέρφια σου. Αυτή η τόσο αγαπημένη οικογένεια θα σμίξει ξανά. Καλό σου ταξίδι..» έγραψε κατά την απώλειά του η Χριστίνα Αλεξανιάν στην συγκινητική ανάρτησή της.

Πηγές: wikipedia | Reallife | Τατιάνα Στεφανίδου |


Πηγή

Διαβάστε επίσης: