Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του μετρό από αρνητές μάσκας

January 14, 2021

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ – καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του μετρό από αρνητές μάσκας



Σοκαριστικό είναι το βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ από αρνητές της μάσκας.



Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα , ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο νεαροί να χτυπούν και να κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star

Οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει για τις εξελίξεις γύρω από την επίθεση νεαρών εναντίον ενός σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας.

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ
Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα, εντός συρμού του Μετρό, εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: