Κρούσματα σήμερα: Οι αριθμοί «δείχνουν» παράταση του lockdown

January 12, 2021

Κρούσματα σήμερα: Οι αριθμοί «δείχνουν» παράταση του lockdown





Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία για τρίτο κύμα της πανδημίας κορονoϊού εκφράζουν οι επιστήμονες και κάνουν λόγο για παράταση του lockdown ενώ αύξηση του ιικού φορτίου διαπιστώνεται ήδη στην Αττική.

Τον Φεβρουάριο περίπου τοποθέτησε τον ερχομό του για το τρίτο κύμα της πανδημίας η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας –Πειραιά, Ματίνα Παγώνη και υπογράμμισε πως ειδικά για την περίπτωση της Αττικής, η οποία εμφάνισε και χθες μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων, το ιικό φορτίο είναι ακόμη πολύ υψηλό και τα πράγματα δύσκολα γι’ αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ.

Την ίδια στιγμή, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε πως «αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια» και προειδοποίησε σχετικά ότι «εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».


«Η κατάσταση τείνει βελτιούμενη, αλλά με αργούς ρυθμούς», ανέφερε από την πλευρά του ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ο καθηγητής σημείωσε μιλώντας στον ANT1 πως δεν είναι «ιδιαίτερα απαισιόδοξος», επισημαίνοντας πως πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανάγκη για σταδιακή επάνοδο.


Παράλληλα, σχολίασε ότι θα πρέπει να δούμε την επίδραση των εορτών στα .

Ως προς το τι θα ανοίξει μετά τα σχολεία, είπε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις, τονίζοντας μόνο ότι «έχει κατά κόρον λεχθεί ότι η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα», αλλά και το ότι, «πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη».

«Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι στο πεδίο γνώσης για το πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά», απάντησε ερωτηθείς με τι μέτρα θα γίνει το άνοιγμα της αγοράς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: