Νίκη Λυμπεράκη: Η ακέραια δημοσιογράφος, το ανεκπλήρωτο όνειρο, το παιδί εκτός γάμου και το απωθημένο

January 12, 2021



Η Νίκη Λυμπεράκη γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι εξ ολοκλήρου από τη Λευκάδα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μια επιτυχημένη δημοσιογράφος.Μιλάει επίσης αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.



Της: Έπη Τρίμη

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2020 η Νίκη Λυμπεράκη παρέλαβε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση  για την αντικειμενική, δεοντολογικά ορθή και με πληρότητα παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.

Η πορεία της στη δημοσιογραφία

Από το 2002, ξεκίνησε την επαγγελματική της ενασχόληση με τη δημοσιογραφία και έως σήμερα η Νίκη Λυμπεράκη έχει εργαστεί σε σειρά τηλεοπτικών μέσων, με έμφαση στο εξωτερικό δελτίο και στην παρουσίαση εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 ανέλαβε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και από τον Aπρίλιο του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει έκτακτα την εκπομπή iNFO-19 για περιορισμένο χρονικό διάστημα λόγω επικαιρότητας συσχετιζόμενης με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι σπουδές στη Νομική, το όνειρο της ηθοποιού και το παιδικό απωθημένο

Η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του OPEN, Νίκη Λυμπεράκη μίλησε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» για την παιδική της επιθυμία να γίνει ηθοποιός, για την εκπομπή που θα ήθελε να κάνει, το μωρό και τον πατέρα της αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής της.

«Όλα τα παιδιά της ηλικίας μας είχαν ένα κόλλημα με τον Ιντιάνα Τζόουνς, εγώ είχα με τον Μάτλοκ, γι’ αυτό και η δικηγορία. Θα ήθελα να είχα ανακαλύψει τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου. Απλά καθημερινά πράγματα. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός, αφού τελείωνα όμως τις σπουδές μου. Είχα κάνει προετοιμασία τρία χρόνια για να δώσω στο Εθνικό Θέατρο, αλλά δεν πήγα ποτέ. Στο σχολείο ήμουν απουσιολόγος, αλλά δεν έβαζα απουσίες σ’ αυτούς που έκαναν κοπάνα. Είχα τη μαμά μου καθηγήτρια στο γυμνάσιο, ήταν τραγικό. Έκανε μαθηματικά, τα οποία και μισώ. Δυσκολεύομαι να κάνω ακόμα και πρόσθεση» αποκάλυψε η ίδια.

Η μητρότητα

Τον Απρίλιο του 2020 η Νίκη Λυμπεράκη ανακοίνωσε ότι κυοφορεί το πρώτο της παιδί από τον επιχειρηματία και δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζόπουλο Στις 6 Αυγούστου γέννησε τον μοναχογιό της, Πάνο.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως η άνκοργουμαν του OPEN γέννησε τον γιο της, η Νίκη Λυμπεράκη έδωσε και την πρώτη εικόνα του στον λογαριασμό της στο Instagram. Φυσικά πρόκειται μόνο για το μικροσκοπικό του χεράκι, το οποίο και αγκαλιάζει το δάκτυλο της μαμάς του, από το μαιευτήριο.

«Παιδιά, ο Πανούλης μας❤ Από χθες ο κόσμος όλος!» ήταν οι λιγοστές λέξεις που επέλεξε η Νίκη Λυμπεράκη για να περιγράψει τα συναισθήματα της μητρότητας.

Αργότερα είπε η Νίκη Λυμπεράκη σε άλλη της συνέντευξη: «Το μωρό μου είναι το πιο όμορφο και έξυπνο του κόσμου. Είμαι γραφική μαμά. Κάνω αυτά που κοροϊδευα. Η μητρότητα είναι ένα μαγικό πράγμα. Αν και έχω να κοιμηθώ σαράντα μέρες, δεν έχω νιώσει ξανά τόσο ευτυχισμένη».

Ο μικρός γεννήθηκε με βάρος 3,800 και είναι το καλύτερο δώρο για την ίδια και τον σύντροφό της. Να τους ζήσει και να τον δουν γερό και επιτυχημένο.

Πηγές: wikipedia | Instagram | Έλα, Χαμογέλα |


Πηγή

Διαβάστε επίσης: