Εξαδάκτυλος για άνοιγμα σχολείων: Προηγείται ο πατέρας που ανυπομονεί να ανοίξει το μαγαζί του

January 12, 2021



Εξαδάκτυλος για άνοιγμα σχολείων: Προηγείται ο πατέρας που ανυπομονεί να ανοίξει το μαγαζί του

«Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αύριο, Δευτέρα και ενώ παραμένουν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα του lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open», σήμερα, Κυριακή, τόνισε ότι εάν και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, της οποίας είναι μέλος, τάχθηκε κατά το άνοιγμα των σχολείων στην παρούσα φάση, το σημαντικό είναι η έναρξη να γίνει με ασφάλεια.

Ενώ υπογράμμισε, ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει το λιανεμπόριο από το να ανοίξουν τα σχολεία σταδιακά.

«Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση» σχολίασε.

Σημείωσε πάντως ότι «αν είμαστε σε ασφαλές περιβάλλον όλα πρέπει να ανοίξουν».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μην δουν το άνοιγμα των σχολείων «ως μια ευκαιρία δικής τους κοινωνικοποίησης», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και εάν τα παιδιά τους παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα, δεν θα πρέπει να τα στέλνουν στο σχολείο και να απευθύνονται αμέσως σε παιδίατρο.

Πηγή : sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης: