Κoρoνoϊός – εμβόλιο: Τι παρενέργειες ανέφεραν 650.000 άνθρωποι στο Ισραήλ

January 11, 2021

Κoρoνoϊός – εμβόλιο: Τι παρενέργειες ανέφεραν 650.000 άνθρωποι στο Ισραήλ

Νεότερα δεδομένα και για τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Σε όλο τον πλανήτη καταγράφονται και δημοσιοποιούνται οι παρενέργειες που αναπτύσσονται μετά τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό. Στις ΗΠΑ έχουν εμβολιασθεί 4,33 εκατομμύρια άνθρωποι.
Αναλυτικά στοιχεία για τις παρενέργειες που εκδήλωσαν στο εμβόλιο εναντίον του νέου κορωνοϊού οι πρώτοι 650.000 άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν ένας στους 1.000 εμβολιασθέντες είχαν ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο που προστατεύει από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19.

Συνολικά, 652 άνθρωποι παρουσίασαν συμπτώματα μετά το εμβόλιο. Τα πιο συχνά από αυτά ήταν:


Αδυναμία, ζάλη και πυρετός. Αναφέρθηκαν από συνολικά 319 ανθρώπους. Οι πέντε από αυτούς ανέφεραν επίσης διάρροια.
Συμπτώματα στο σημείο της έγχυσης. Αναφέρθηκαν από 239 ανθρώπους. Συμπεριλάμβαναν πόνο, περιορισμό της κινητικότητας του μπράτσου, διόγκωση (πρήξιμο) και κοκκίνισμα
Νευρολογικά συμπτώματα. Αναφέρθηκαν από 26 άτομα που έκαναν το εμβόλιο. Οι 19 από αυτούς παρουσίασαν αίσθημα μυρμηγκιάσματος στο χέρι όπου εμβολιάσθηκαν.
Αλλεργικές αντιδράσεις. Αναφέρθηκαν από 14 άτομα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται κνησμός και οίδημα (διόγκωση) της γλώσσας και του λαιμού.
Από τους 652 ανθρώπους που ανέφεραν ότι είχαν μία ή περισσότερες παρενέργειες στο εμβόλιο, μόνο οι 51 (ποσοστό 0,008%) ζήτησαν ιατρική βοήθεια γι’ αυτές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου.

Μαζικοί εμβολιασμοί
Αναφέρθηκαν ακόμα τέσσερα περιστατικά κατά τα οποία οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν έχασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη ζωή τους. Ωστόσο τα τρία από αυτά δεν είχαν καμία σχέση με το εμβόλιο, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, τους συγγενείς και τους γιατρούς τους. Το τέταρτο περιστατικό, που αφορά έναν 88χρονο άνδρα με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας, διερευνάται ακόμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: