Κυκλοφόρησε στην Κούβα το νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού

January 10, 2021



Κυκλοφόρησε στην Κούβα το νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Το κουβανικό φάρμακο Nasalferón άρχισε να δοκιμάζεται από προχθές Πέμπτη σε ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα της Κούβας από το εξωτερικό και τους οικείους τους, ως προληπτικό μέτρο κατά του COVID-19.

Όπως εξήγησε η Δρ. Ileana Morales Suárez, διευθύντρια Επιστήμης και Τεχνολογικής Καινοτομίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και συντονίστρια της επιστημονικής ομάδας κατά του COVID-19, «πρόκειται να ξεκινήσουμε τη χορήγηση του Nasalferon, ένα καινοτόμο κουβανικό φάρμακο, το οποίο έχει αποδείξει υψηλή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του COVID-19».

Το Nasalferon θα παρασχεθεί κατά την άφιξη των ταξιδιωτών και στους οικείους τους. Σύμφωνα με την Suárez, εκτιμάται ότι 35.000 άτομα θα λάβουν την θεραπεία σε αυτό το πρώτο στάδιο και «η οποία θα διακόπτεται μετά από πέντε ημέρες και στη συνέχεια η παρέμβαση συνεχίζεται μέχρι να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητά της και τη δυνατότητα επέκτασής της ή όχι στην υπόλοιπη χώρα».

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε θεραπευόμενος θα πρέπει να ρίχνει μια σταγόνα του προϊόντος σε κάθε ρουθούνι, δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ, για περίοδο 10 ημερών.

«Ο κάθε θεραπευόμενος πρέπει να χρησιμοποιεί το δικό του φιαλίδιο, καθώς διαφορετικά μπορεί να μολύνει τον άλλο. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στη δοσολογία, ώστε να φτάσει το προϊόν για δέκα μέρες», τόνισε.

Η Δρ Morales Suárez δήλωσε ακόμη ότι «πρέπει να είναι για αυτό το διάστημα μαζί τα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα να μπορεί να μετρηθεί με βεβαιότητα» και προειδοποίησε ότι το προϊόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έγκυες γυναίκες, παιδιά και άτομα αλλεργικά στη θιμεροσάλη, η μόνη αντένδειξη που έχει αυτό το προϊόν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σημαντικό μέρος των λοιμώξεων εμφανίστηκε από ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα με κορονοϊό. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Αβάνα δείχνουν ότι από τις 15 Νοεμβρίου, 792 ταξιδιώτες επιβεβαιώθηκαν με COVID-19 και, από αυτούς, 520 (65,7%) κατά την άφιξη και 272 (34,3%), την πέμπτη ημέρα παραμονής τους. Ανά χώρα προέλευσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλαν στον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, με 416, 52,5% του συνόλου.

Πηγή : tvxs.gr

Διαβάστε επίσης: