To lockdown πάει και για νέα παράταση

January 6, 2021

To lockdown πάει και για νέα παράταση





Νέα παράταση αναμένεται να πάρει το lockdown που ισχύει από τον Νοέμβριο στην χώρα.

Την Πέμπτη η Ελλάδα συμπληρώνει τους δύο μήνες που βρίσκεται σε lockdown και όλα δείχνουν οτι ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να βγει από αυτό. Από τις 7 Νοεμβρίου που είχε κλείσει η χώρα μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στη κυβέρνηση και στη νέα σύνθεση που έχει απο χθες, να σκεφτεί την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Βέβαια, ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει την Δευτέρα με το άνοιγμα των νηπιαγωγίων και των δημοτικών, όμως έχουμε πολλά ακόμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων, όπως τόνισε το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης.

Οι γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς


Όπως ο ίδιος επεσήμανε το τελευταίο 10ημερο κατά μέσο όρο ήταν μειωμένο το ιικο φορτίο στα λύματα και αυτό ήταν απόρροια των προηγούμενων μέτρων και της συμπεριφοράς μας. Ωστόσο, σε αυτό το εορταστικό 10ήμερο των οποίων τα αποτελέσματα ήταν μέχρι και Κυριακή, ο κ. Θωμαiδης επεσήμανε ότι παρατηρήθηκαν 2 αυξήσεις. Μία τα Χριστούγεννα 26-27/12/2020 και μία στις 31/12/2020 – 1/1/2021. Η πρώτη αύξηση ήταν σχεδόν διπλασιασμός του ιικού φορτιού και η δεύτερη σχεδόν τριπλασιασμός.

Η παράταση

Έτσι, όλα δείχνουν οτι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του lockdown, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πλαίσιο γύρω από αυτό. Αν θα συνεχιστεί δηλαδή αυτό της… αυστηροποίησης που υπάρχει από την Κυριακή ή αν θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

Τι γίνεται με τα καταστήματα


Όσον αφορά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που έκλεισαν αιφνιδιαστικά, με την ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα το Σάββατο, όπως αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Blue Sky, την Πέμπτη θα υπάρξει ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Αν το επιτρέψουν οι υγειονομικοί δείκτες, στις 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουμε στο click away.

H απαγόρευση μετακινήσεων

Αυτό πάντως που θεωρείται δεδομένο είναι οτι δεν πρόκειται να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις. Τα SMS θα παραμείνουν στην ζωή μας, όπως και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία στην καλύτερη περίπτωση, η αφετηρία της από τις 21:00 μπορεί να μετατεθεί κατά μία ώρα και να πάει στις 22:00.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: