Χρυσοχοΐδης: «Έφοδος σε ρεβεγιόν με ή χωρίς καταγγελία. Mετά τις 10 η πόλη πρέπει να είναι νεκρή»

January 1, 2021

Χρυσοχοΐδης: «Έφοδος σε ρεβεγιόν με ή χωρίς καταγγελία. Mετά τις 10 η πόλη πρέπει να είναι νεκρή»





Την Πρωτοχρονιά, όπως ήταν αναμενόμενο, θα την γιορτάσουμε με τους ίδιους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν και τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όχι μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και ανήμερα με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους!

Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων».


«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ», πρόσθεσε με έμφαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως η Αττική είναι στην «κόψη του ξυραφιού» και πως παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Έφοδος σε πάρτι με ή χωρίς καταγγελία


Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρος πως απαγορεύονται τα πάρτυ και πως αυτή τη φορά, η αστυνομία θα επεμβαίνει με ή χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει τα 9 άτομα: «Είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο». Εξέφρασε, μάλιστα, τον φόβο του πως μία μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους

Για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισαν να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00, με αυστηρότατους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους», ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους στις πύλες εισόδου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: