Μητέρα 10 αγοριών βάζει σκούπα 7 φορές τη μέρα και λέει ότι δεν πρόκειται να χορτάσει ύπνο μέχρι το 2034

February 6, 2021



Μαμά δέκα αγοριών περιγράφει πως είναι η καθημερινότητά της με 11 άνδρες στο σπίτι, το οποίο -όπως είναι αναμενόμενο- έχει ανδρικό άρωμα.



Πιο συγκεκριμένα, η 38χρονη Alexis Brett, πρώην νοσοκόμα, παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να βάλει στο σπίτι της μερικές θηλυκές πινελιές και προσπαθεί με μια ανθοδέσμη στην τραπεζαρία και μερικά αρωματικά κεριά να του δώσει μια πιο θηλυκή νότα.

Μαμά δέκα αγοριών: Δεν έχει καθόλου προσωπικό χρόνο

Παρ’ όλη την προσπάθειά της να κρατήσει το σπίτι της συμμαζεμένο, η πολύτεκνη μητέρα πάντα βρίσκει Lego στα καθίσματα και τους καναπέδες, ενώ λέει πως δεν έχει καθόλου χρόνο ούτε για ν’ απολαύσει ένα αφρόλουτρο με την ησυχία της.

“Δεν προσπαθώ καν, γιατί ξέρω ότι θα χτυπήσει κάποιο απ’ τα τα αγόρια την πόρτα και θα ζητήσει κάτι,” λέει η κυρία Brett, της οποίας οι γιοι έχουν ηλικία από 7 μηνών έως 16 ετών.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά κοριτσίστικα πράγματα γύρω από το σπίτι εκτός από το τσαντάκι των καλλυντικών μου και το ισιωτικό των μαλλιών μου.”

Μαμά δέκα αγοριών: Το σπίτι είναι σαν να μπαίνει σ’ έναν αγορίστικο κόσμο

Μπαίνοντας στο σπίτι των Bretts και σαν να μπαίνεις σε έναν αγορίστικο κόσμο.

Στο διάδρομο υπάρχουν 60 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια και μποτάκια, ταξινομημένα ανά μέγεθος, ενώ δεν υπάρχει κανένα ψηλοτάκουνο ή παπούτσι μπαλέτου. Διάσπαρτα γύρω από το σπίτι υπάρχουν δέκα κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Μαμά δέκα αγοριών: Βάζει 5 πλυντήρια και σκουπίζει 7 φορές ημερησίως

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κ. Brett βρίσκεται μονίμως “στην τσίτα”, γιατί διαφορετικά το σπίτι της θα έμοιαζε με σπίτι που το ‘χει χτυπήσει ανεμοστρόβιλος. Κάθε μέρα βάζει πέντε πλυντήρια και σκουπίζει επτά φορές.

Σηκώνεται στις 5.30 π.μ. για να μπορέσει να ντυθεί και να φτιάξει τα μαλλιά και το make-up της.

Στη συνέχεια, αναλαμβάνει να ξυπνήσει και τα δέκα αγόρια – τον 16χρονο Campbell, τον 14χρονο Harrison, τον 12χρονο Corey, τον 9χρονο Lachlan, τον 8χρονο Brodie, τον 7χρονο Brahn, τον 5χρονο Hunter, τον 3χρονο Mack, τον 2 ετών Blake και τον 7 μηνών Rothagaidh.

Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας που οι περισσότεροι θα έβρισκαν τρομακτικό, η κυρία Brett δεν επαναπαύεται όταν έχει ελεύθερο χρόνο.

Μαμά δέκα αγοριών: Έχει γίνει fitness instructor και σκοπεύει να παραδίδει μαθήματα

Πηγαίνει στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, έχει γίνει fitness instructor και σχεδιάζει να ξεκινήσει να παραδίδει μαθήματα το επόμενο έτος.

Λέει ότι το βρήκε σχετικά εύκολο να «ξαναβρεί» τη σιλουέτα μετά την κάθε γέννα επειδή κινείται συνεχώς.

Παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για τη φροντίδα των παιδιών της, δεν παραπονιέται για το φόρτο εργασίας της.

Τη βοηθά το χαμόγελό της, γιατί, όπως λέει, τη διευκολύνει στην ανατροφή των παιδιών της.

Μαμά δέκα αγοριών: Ο άνδρας της διαγνώστηκε με Parkinson πριν από πέντε χρόνια

Ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται με διάφορες βάρδιες, τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και στη φροντίδα των παιδιών, παρόλο που είχε διαγνωστεί τη νόσο του Parkinson πριν από πέντε χρόνια.

Το ζευγάρι από το Inverness καταφέρνει να βρίσκει χρόνο για βραδινή έξοδο δύο φορές το μήνα.

Μαμά δέκα αγοριών: Ποτέ δεν ήταν πρόθυμη ν’ αποκτήσει μεγάλη οικογένεια

Η κ. Brett, η οποία είναι μοναχοπαιδί, λέει ότι ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να αποκτήσει μια μεγάλη οικογένεια, μέχρι που «έμεινε έγκυος».

“Όταν απέκτησα πια τα τέσσερα, όλα έγιναν μια ρουτίνα στην οποία ο καθένας χωράει μέσα. Το μυστικό είναι επίσης να μην αγχώνεσαι. Αν συμβεί κάτι, με δέκα αγόρια ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.”

“Αν και μου αρέσει να υπάρχει τάξη στο σπίτι και να διατηρείται καθαρό, θα έλεγα ότι είμαι μια αρκετά χαλαρή μαμά”.

Και δεν στεναχωριέται που δεν έκανε κόρη.

“Είμαι ευχαριστημένη με τα αγόρια μου. Δεν έχω παράπονο που δεν έκανα κορίτσι. Πάντα μαθαίναμε το φύλο του παιδιού στις 20 εβδομάδες της κύησης, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε ν’ αποκτήσουμε κορίτσι“.

Ωστόσο, η κ. Brett λέει ότι δεν σκοπεύει να κάνει 11ο παιδί.

Λέει: “Έχω πόνους στο ισχίο και νομίζω ότι το σώμα μου λέει μ’ αυτό τον τρόπο να σταματήσω, που είναι και το σωστό. Δέκα αγόρια είναι μια χαρά.”

Μαμά δέκα αγοριών: Νιώθει ευλογημένη για την οικογένεια που δημιούργησε

“Ο David κι εγώ, μερικές φορές, κοιτάμε ο ένας τον άλλον και λέμε: «Τι κάναμε;» αλλά όταν τα αγόρια έρχονται και μας κάνουν να γελάμε, τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό που «κάναμε» ότι άξιζε τον κόπο. Δημιουργήσαμε μια μοναδική οικογένεια και νιώθουμε πολύ ευλογημένοι γι’ αυτό.”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: