Καιρός: Διατηρείται σταθερά η τάση για ψυχρή εισβολή από τις 20 Φλεβάρη. Καρέ καρέ η εξέλιξη (video)


Καιρός: Διατηρείται σταθερά η τάση για ψυχρή εισβολή από τις 20 Φλεβάρη. Καρέ καρέ η εξέλιξη (video)


διαφ.

Διατηρείται και… ενισχύεται καθημερινά η τάση για νέα ψυχρή εισβολή από τις 20 Φλεβάρη στη χώρα μας με την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών και αρκετών χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη σε επίπεδα των 20-21 βαθμών Κελσίου θα πάρει ξανά απότομο τέλος, αφού και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία του καιρικού μοντέλου GFS, επιμένουν για την επικράτηση ψυχρών αερίων μαζών από τις 20 Φλεβάρη και μετά.

Και θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων που θέλουν το διήμερο 20-21 Φλεβάρη να επικρατεί γενικευμένη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και σημαντικές χιονοπτώσεις σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στον χάρτη καταγραφής της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Θα δείτε πως από τις 20 του Φλεβάρη οι μπλε αποχρώσεις που υποδηλώνουν ψυχρές αέριες μάζες κατορθώνουν να φτάσουν και να μείνουν πάνω απ’ τη χώρα μας για αρκετές ημέρες, ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...