Σαββίδης, Μελισσανίδης, Κυριακού εναντίον Μαρινάκη: Ποια κίνησε τους φόβισε. Παρασκήνιο, ξεσπά πόλεμος


Σαββίδης, Μελισσανίδης, Κυριακού εναντίον Μαρινάκη: Ποια κίνησε τους φόβισε. Παρασκήνιο, ξεσπά πόλεμος


διαφ.

Πασίγνωστη δημοσιογράφος ΕΡΤ στο κανάλι Μαρινάκη: Όνομα, κανείς δεν το περίμενε Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πώς από έχθρος έγινε κολλητή Μαρινάκη Μητσοτάκη. Μυστική σχέση και… Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Γιατί ο Σαββίδης, Μελισσανίδης και Κυριακού συμμαχούν εναντίον του Μαρινάκη;

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να καταθέσει πρόταση στη Forthnet για την αγορά της Nova έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Θοδωρή Κυριακού, του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Ιβάν Σαββίδη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντίδραση του Θοδωρή Κυριακού από τους υπόλοιπους δύο επιχειρηματίες ξεκινάει από διαφορετική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλευρά Κυριακού υπάρχει εκνευρισμός, καθώς η προσφορά για την αγορά της Forthnet έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και ο ΑΝΤ1 φέρεται να ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες.

Η πλευρά ΜελισσανίδηΣαββίδη υποστηρίζει ότι υπάρχει βασικό πρόβλημα στην εξαγορά αυτή, καθώς δεν μπορεί ο μεγαλομέτοχος ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας, που αποτελεί βασικό χρηματοδότη των υπολοίπων ομάδων μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σημείωναν, μάλιστα, ότι η κίνηση Μαρινάκη για αγορά της Nova έχει μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση αγοράς του πρακτορείου «Άργος», του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου, τη στιγμή που ο ίδιος ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατέχει εφημερίδες όπως τα «Νέα» και το «Βήμα», ιστοσελίδες και κανάλι, το One.

Όπως είναι γνωστό τα αθλητικά κανάλια της Nova έχουν σε ισχύ συµφωνίες για τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ, της ΑΕΛ, του Αρη, του Αστέρα Τρίπολης, του Βόλου ΝΠΣ, του Ολυµπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ.

Η αντίδραση Σαββίδη:

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη δημοσιοποιήθηκε μέσω της εφημερίδας του, του «Έθνους», το όποίο έγραψε:

«…Το ερώτηµα που γεννάται είναι ξεκάθαρο: Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Nova, τίθεται ζήτηµα αθέµιτου ανταγωνισµού; Εξασφαλίζεται η ισονοµία του πρωταθλήµατος, δεδοµένου ότι τα τηλεοπτικά δικαιώµατα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το βασικό οικονοµικό έσοδο µιας ποδοσφαιρικής οµάδας;

Πόσω µάλλον όταν µιλάµε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ζήτηµα είναι και ηθικό. Η κίνηση αυτή έφερε αντιρρήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις και σήκωσε µεγάλη κουβέντα, καθώς αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η αντίδραση Μελισσανίδη:

Η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει ξεκαθαρίσει ότι στη περίπτωση που προχωρήσει η εξαγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η ΑΕΚ θα αποχωρήσει από την πλατφόρμα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την δημιουργία ιντερνετικού τηλεοπτικού σταθμού στα πρότυπα του ΠΑΟΚ TV.

Σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κίνηση Μαρινάκη έχει ανοίξει το ζήτημα και πλέον τον καθοριστικό λόγο θα έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...