Σφάζονται στο κόμμα Βελόπουλου: Μηνύσεις πέφτουν βροχή. Εξαπάτηση εκλογέων, απειλές


Σφάζονται στο κόμμα Βελόπουλου: Μηνύσεις πέφτουν βροχή. Εξαπάτηση εκλογέων, απειλές


διαφ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κάνει δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα στις Βουλευτικές Εκλογές 2019, Κυριακή 7 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ STR
Τι είπε ο Βελόπουλος σε Τσίπρα και τον έκανε να γελάσει: Πώς κούφανε τους άλλους αρχηγούς Βελόπουλος: Γιατί μήνυσε τον πρώτο σε σταυρούς Νάσικα. Χαμός για την έδρα [φωτο] Ντιμπέιτ 1η Ιουλίου, Εκλογές 2019: Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί αποκλείστηκαν, ποιοι θα συμμετέχουν. Σάλος

Ποιοι σφάζονται στο κόμμα του Βελόπουλου και γιατί οι μηνύσεις πέφτουν βροχή;

Ανω – κάτω έχουν γίνει στο κόμμα Βελόπουλου όπου πέφτουν μηνύσεις με καταγγελίες περί εξαπάτησης εκλογέων στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, Σάββας Γεωργιάδης ζητά την ακύρωση της εκλογής του Φράγκου Εμμανουήλ ως ευρωβουλευτή και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, το όνομά του στις πρόσφατες ευρωεκλογές εγράφη παραπλανητικά ως «Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης)» κάτι που προκάλεσε την οργισμένη δημόσια καταγγελία από τον πραγματικό Φραγκούλη Φράγκο, στρατηγό ε.α.

«Μετά την παραίτηση του Κυριάκου Βελόπουλου ο Φράγκος Εμμανουήλ αναδείχθηκε ευρωβουλευτής κατόπιν της χρήσης του παραπάνω τρικ της «εξαπάτησης εκλογέων», κάτι που τιμωρείται από το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα.

Με αυτή ακριβώς τη νομική βάση ο Σάββας Γεωργιάδης υπέβαλε παράλληλα και μήνυση κατά των κ.κ. Βελόπουλου και Φράγκου.

Ο Σάββας Γεωργιάδης ζητά την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου του ΠΚ, το οποίο προβλέπει τιμωρία με φυλάκιση έως δύο χρόνια καθώς και χρηματική ποινή», αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδοτης.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η στήλη, ο συνταγματολόγος καθηγητής του ΑΠΘ και τέως ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ανέλαβε την ένσταση που έχει υποβάλει ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης Σάββας Γεωργιάδης για την ακύρωση της εκλογής του Φράγκου Εμμανουήλ ως ευρωβουλευτή.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...