12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας


12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας


διαφ.

Διάφορες πολύτιμες αρχαιολογικές γίνονται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, που μας επιτρέπουν να ξεδιπλώσουμε μερικά από τα μυστήρια του παρελθόντος, που έχουμε την περιέργεια να ερευνήσουμε και να μάθουμε την αλήθεια.


Loading...Δείτε παρακάτω τις 12 πιο σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν δραστικά την ροή της ιστορίας.

Πήλινος στρατός

12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας - Εικόνα 1

© boomersreinvented.com

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει την Κίνα πολύ πριν πατήσει εκεί το πόδι του ο Μάρκο Πόλο. Αρχαιολόγοι σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ισχυρίζονται ότι η Κίνα και η Δύση είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους πάνω από 1.500 χρόνια προτού ο Ευρωπαίος εξερευνητής Μάρκο Πόλο φτάσει στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η έμπνευση για τους διάσημους Πολεμιστές από τερακότα που βρέθηκαν στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα κοντά στο σημερινό Xian, μπορεί να προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Λένε επίσης πως οι αρχαίοι Έλληνες τεχνίτες θα μπορούσαν να είχαν εκπαιδεύσει τους ντόπιους τον 3ο αιώνα π.Χ. Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα στην Κίνα, ήταν το πρώτο από Ευρωπαίο.

Ο επικεφαλής των αρχαιολόγων Li Xiuzhen εξηγεί σχετικά: «Έχουμε πλέον αποδείξεις πως υπήρξε στενή επαφή μεταξύ του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang και της Δύσης πριν από την επίσημη έναρξη του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό συνέβη πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε στο παρελθόν»

Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας

12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας - Εικόνα 2

© impuls-online.com

Τα παλαιότερα κομμάτια της Αγίας Γραφής

Μια τεράστια συλλογή από αρχαία χειρόγραφα βρέθηκε σε διάφορα σημεία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Νεκράς Θάλασσας. Μελέτες έδειξαν, ότι οι πάπυροι χρονολογούνται 1.000 χρόνια πριν από τα πρώτα χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης. Χάρη σε αυτά, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς πως ήταν η ζωή σε εκείνους τους αρχαίους χρόνους.

Επιγραφή του Μπεχιστούν

12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας - Εικόνα 3

© img-fotki.yandex.ru

Μια περιγραφή των ιστορικών γεγονότων του 6ου αιώνα π.Χ.

Αυτή η επιγραφή ανακαλύφθηκε από έναν Άγγλο ταξιδιώτη, τον Ρόμπερτ Σίρλεϊ, κατά τη διάρκεια της διπλωματικής αποστολής του στην Περσία το 1598. Είναι ένα πολύγλωσσο κείμενο σκαλισμένο με τη σειρά του Μεγάλου Βασιλιά Δαρείου. Η επιγραφή στο βράχο μας πληροφορεί για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ 523 – 521 π.Χ. Επέτρεψε στους αρχαιολόγους να μελετήσουν αρχαίους και γνωστούς πολιτισμούς, όπως η Μεσοποταμία, η Σουμερία, οι Ακκάδιοι, οι Πέρσες και οι Ασσύριοι.

Φαράγγι Ολντουβάι

12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας - Εικόνα 4

© zicasso.com

Μια προηγουμένως άγνωστη περιοχή στην οποία κατοικούσαν οι πρώτοι άνθρωποι και ζώα

Το φαράγγι Ολντουβάι είναι αρκετά πλούσιο σε προϊστορικά ευρήματα. Ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό εντομολόγο Wilhelm Kattwinkel το 1911, όταν έπεσε σε αυτό κυνηγώντας μια πεταλούδα. 3 ξεχωριστά είδη ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλοπίθηκων, των χόμο χάμπιλις και των χόμο ερέκτους, έχουν βρεθεί στο φαράγγι.

Άνγκορ Βατ

12 σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την ροή της ιστορίας - Εικόνα 5

© hellomagazin.rs

Το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίριο του κόσμου

Τα πρώτα στοιχεία σχετικά με αυτή την τεράστια λίθινη κατασκευή χρονολογούνται από το 1601. Τότε, ο Marcelo Ribandeyro από την Ισπανία σκόνταψε πάνω στον περίεργο ναό Άνγκορ Βατ στην ζούγκλα της Καμπότζης. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να λύσει το μυστήριο για την προέλευση του ναού και ο ναός παρέμεινε ξεχασμένος για περισσότερο από 200 χρόνια.

Το Άνγκορ Βατ είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Είναι μια τεράστια δομή 3 επιπέδων με πολλές σκάλες και διαδρόμους και 5 πύργους. Ο ναός ονομάζεται η ψυχή των ανθρώπων Χμερ και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι είναι η καρδιά ενός μεγάλου πολιτισμού.

Σελίδες — 1 2 3

διαφ.
Δείτε τη συνέχεια
Loading...