Οι Γιατροί συνιστούν να πίνουμε ΜΟΝΟ Νερό. Δείτε τα 9 Ευεργετικά Οφέλη του και σίγουρα θα πειστείτε!


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πίνουν καθόλου νερό και το αποφεύγουν. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που πίνουν μόνο νερό. Και κάπου ενδιάμεσα υπάρχουν και εκείνοι που απλά δεν πίνουν αρκετό.


διαφ.

Έτσι, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε τι θα γινόταν αν αφήναμε όλα τα άλλα ροφήματα και τα αντικαθιστούσαμε με νερό. Αυτό σημαίνει όχι αναψυκτικά, καφέ, χυμούς, αλκοόλ και γάλα.

Οι έρευνες διαπίστωσαν τα οφέλη του νερού και οι ειδικοί συνιστούν πως είναι σημαντική η επαρκής πρόσληψή του!

Δείτε παρακάτω μία λίστα με οφέλη που θα έχετε στο σώμα αν πίνετε αποκλειστικά νερό:

Πιο κοφτερό μυαλό

Όπως και το υπόλοιπο σώμα, ο εγκέφαλος περιέχει νερό – 76%. Όταν τα κύτταρα διψάνε, οι γνωστικές λειτουργίες μειώνονται και ο εγκέφαλος κάνει υπερωρίες. Έρευνες δείχνουν πως η καλή ενυδάτωση βελτιώνει την συγκέντρωση, την μνήμη και την ετοιμότητα.

Λαμπερό δέρμα

Το δέρμα αποτελείται κατά 30% από νερό, οπότε όταν δεν είστε ενυδατωμένοι, φαίνεται ξηρό και οι ρυτίδες βαθαίνουν. Το να πίνετε νερό θα το κάνει να φαίνεται υγιές, θα μειώσει τις φλεγμονές και θα απομακρύνει τις τοξίνες.

Μείωση στους πόνους στις αρθρώσεις

Το νερό βοηθάει τις αρθρώσεις να παραμένουν υγιείς, όπως το λάδι μία μηχανή. ΓΙ’αυτό είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε αρκετά ενυδατωμένοι.

Η καρδιά δυναμώνει

Το να πίνετε τουλάχιστον 5 ποτήρια νερό τη μέρα θα μειώσει την πιθανότητα καρδιακού στην μέση. Το νερό θα ξεβουλώσει τις αρτηρίες και θα αποτρέψει την σκλήρυνσή τους.

Αυξάνεται ο μεταβολισμός και μειώνεται το βάρος 

Το νερό αυξάνει τον μεταβολισμό κατά 30% και έτσι είναι πιο εύκολο να καίμε θερμίδες. Επίσης, θα νιώθουμε πιο φουσκωμένοι αν πίνουμε νερό πριν το φαγητό και έτσι θα μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

Απομακρύνονται οι τοξίνες και αυξάνεται το ανοσοποιητικό

Απομακρύνουμε τοξίνες από τα ούρα και τον ιδρώτα. Ο καθαρισμός του σώματος θα μειώσει ορισμένους τύπους καρκίνου όπως της ουροδόχου κύστης, του εντέρου και του στήθους.

Μειώνεται η δυσκοιλιότητα

Το νερό μετακινεί τα πάντα στο έντερο. Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα, το έντερο θα επηρεαστεί και θα έχετε δυσκοιλιότητα.

Μειώνεται η κούραση

Έρευνες δείχνουν πως η αφυδάτωση σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα κόπωσης. Είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο, είτε όχι, θα πρέπει να κρατάτε ψηλά τα ενεργειακά σας επίπεδα και τους ηλεκτρολύτες.

Αποφεύγετε πονοκεφάλους

Η αφυδάτωση προκαλεί πονοκεφάλους και ημικρανίες. Μία έρευνα δείχνει πως ο πόνος μειώνεται σημαντικά σε όσους αυξάνουν την πρόσληψη νερού κατά 4-6 κούπες.

Εσείς πόσο νερό πίνετε τη μέρα; Προτιμάτε περισσότερα τα αναψυκτικά και τους χυμούς;

Πηγή

Δείτε τη συνέχεια
Loading...