5 αποτελεσματικές Ασκήσεις που θα βελτιώσουν την λειτουργία της Καρδιάς σας


Η καρδιά είναι ο πιο σημαντικός μυς του σώματος και αξίζει την προσοχή μας. Ελάτε να ρίξουμε μία ματιά σε μερικές ασκήσεις που μειώνουν την πιθανότητα καρδιακού, εγκεφαλικού και θα βελτιώσουν συνολικά την υγεία σας.


διαφ.

1. Ποδηλασία

Η ποδηλασία μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα της στεφανιαίας νόσου. Χαρακτηριστικά, τα 32 χλμ την εβδομάδα φαίνονται να μειώνουν την πιθανότητα καρδιακού μέχρι και 50%.

2. Κολύμβηση

Είναι μία άσκηση που θα λατρέψουν η καρδιά και τα πνευμόνια σας. Οι ειδικοί συνιστούν να καλύπτουμε την απόσταση 8-12 φορές του μήκους της πισίνας για κάθε τεχνική.

3. Τρέξιμο

Το σταθερό τρέξιμο είναι μία τέλεια μέθοδος να διατηρηθείτε σε φόρμα αλλά το να τρέχετε ανά διαστήματα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την καρδιά σας. Κρατήστε την ένταση για 10 δευτερόλεπτα και να περπατάτε άλλα 10. Αυτός ο τρόπος τρεξίματος θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος.

4. Προπόνηση ενδυνάμωσης

Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς. Εάν συνδυαστεί και με αερόβια άσκηση, θα μειωθεί η κακή χοληστερόλη και η πιθανότητα καρδιακού και εγκεφαλικού.

Μπορείτε να κάνετε:

  • κάμψεις
  • κοιλιακούς
  • σκουώτ
  • βάρη
  • ιμάντες αντίστασης

Οι ασκήσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σε σετ, με το καθένα να αποτελείται από 8-12 επαναλήψεις.

5. Yoga

Δεν χρειάζεται να είστε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να ωφεληθεί η καρδιά σας. Μπορεί να μην φαίνεται σαν δραστηριότητα που βοηθάει την καρδιά, αλλά είναι. Επίσης, θα δυναμώσει τους μυς σας.

Πηγή

Δείτε τη συνέχεια
Loading...