«Οι εξαγγελίες Τσίπρα αποτελούν δικαίωση των αγώνων μας», σημειώνει ο ΔΣΑ


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σχολίασε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δηλώνοντας δικαιωμένος για τους αγώνες που δίνει το δικηγορικό σώμα.


διαφ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων τόσο για την κύρια σύνταξη όσο και για την επικουρική και το εφάπαξ κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν δικαίωση τόσο των διεκδικητικών όσο και δικαστικών αγώνων του δικηγορικού σώματος. Υπενθυμίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεως ακυρώσεώς μας για την αντισυνταγματικότητα του ν. 4387/2016.

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών. Τη θεωρούμε ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας.

Ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος, αναμφίβολα, επιβάρυνε δυσβάστακτα τον ελεύθερο επαγγελματία δικηγόρο και σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις, οδήγησε, επί της ουσίας, σε δήμευση του εισοδήματός του. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί αναγκαιότητα για την επαγγελματική μας επιβίωση.

Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας για την αναμόρφωση του ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας και την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας.

Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ».


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...