Ετοιμη για το ρεκόρ Γκίνες η Νάξος – Ετοιμάζει τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανιτές πατάτες βάρους 600 κιλών (εικόνες)


Ολη η… Νάξος τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να καθαρίζει πατάτες,  καθώς οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού έχουν στόχο αύριο, Σάββατο να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη μερίδα με τηγανιτές πατάτες συνολικού βάρους 600 κιλών.


διαφ.

Για να το πετύχουν αυτό θα χρειαστούν συνολικά θα χρειαστούν τουλάχιστον δυόμιση τόνοι ακαθάριστες πατάτες, 800 λίτρα Ελαιόλαδο Νάξου, 24 τσουκάλια και εθελοντές.

Η όλη προσπάθεια θα ξεκινήσει αύριο στη θέση Κάπαρες, γύρω στις 5 το απόγευμα. Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ είναι περσινό δικό της και είναι 550 κιλά πατάτες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δήλωσε: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πέρυσι τηγανίσαμε 554 κιλά και φέτος θα πάμε ακόμα ψηλότερα. Θα φτιάξουμε μία μερίδα τηγανητές πατάτες βάρους 600 κιλών, τις οποίες στη συνέχεια θα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Και βέβαια θα γλεντήσουμε με τους φίλους μας που θα έρθουν στο Φεστιβάλ. Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς των Κυκλάδων.

Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Πολύ απλά, γιατί η γεύση τους είναι ασύγκριτη! Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ».

Να σημειωθεί ότι περίπου 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της ξακουστής πατάτας της Νάξου και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παράγονται 8000 τόνοι στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο ως τη μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου, ενώ παραδοσιακοί καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες από το νησί θα κρατούν το κέφι αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας κατάρριψης του ρεκόρ.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...