Αίσιο τέλος για τους τρεις Γάλλους που χάθηκαν στον Ταΰγετο – Διασώθηκαν από ελικόπτερο Super Puma


  • Οι τρεις πεζοπόροι εντοπίστηκαν γύρω στις 23:00, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τον απεγκλωβισμό τους, αφού είχαν σταματήσει σε ένα δύσβατο σημείο που δεν ήταν προσεγγίσιμο
  • Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξε στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma και διέσωσε τους δύο από τους τρεις τουρίστες
  • Ο τρίτος αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια σε ασφαλές σημείο με τη συνοδεία των ομάδων διάσωσης

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, όταν υπήρξε τηλεφώνημα από τρεις Γάλλους (δύο άνδρες και μία γυναίκα) που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στο φαράγγι του Ριντόμου. Οι τρεις πεζοπόροι ήθελαν να φτάσουν στον Προφήτη Ηλία.


διαφ.

Αμέσως ομάδα από την Π.Υ. Καλαμάτας καθώς και από τη ΓΑΙΑ, ξεκίνησε την αναζήτηση των Γάλλων, αλλά οι συντεταγμένες που τους είχαν δοθεί ήταν λάθος, έτσι έπειτα από αναζήτηση πολλών ωρών και συγκεκριμένα γύρω στις 23:00 τελικά εντοπίστηκαν.

Εντοπισμός που όμως δεν ήταν αρκετός για τον απεγκλωβισμό των τριών Γάλλων αφού είχαν σταματήσει σε ένα δύσβατο σημείο που δεν ήταν προσεγγίσιμο ούτε καν από την ομάδα της ΕΜΑΚ που έφθασε στην περιοχή για αυτό το συμβάν.

Τελικά, με το πρώτο φως της ημέρας πέταξε στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma όπου διέσωσε τους δύο από τους τρεις τουρίστες, αφού ο τρίτος αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια σε ασφαλές σημείο με τη συνοδεία των ομάδων διάσωσης.

(tharrosnews.gr)


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...