Εστιατόριο απαγορεύει την είσοδο σε παιδιά για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες του στιγμές ηρεμίας


Ένα βραβευμένο εστιατόριο στη Γερμανία κατηγορήθηκε για «διάκριση» αφού απαγόρευσε την είσοδο σε παιδιά κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.


διαφ.

Τα παιδιά απαγορεύονται να δειπνήσουν στο Oma’s Küche, το οποίο μεταφράζεται ως “Κουζίνα της Γιαγιάς”, στην παραθαλάσσια περιοχή Binz μετά τις 5 μ.μ., ώστε οι ενήλικες να μπορούν να απολαύσουν «στιγμές ηρεμίας».

Το εστιατόριο έχει λάβει δύο βραβεία, το 2016 και το 2017, από το TripAdvisor.

Τα παιδιά απαγορεύονται: "Η κουζίνα της γιαγιάς είναι ένα εστιατόριο και όχι μια παιδική χαρά περιπέτειας", λέει το Küche του Oma στο Binz της Γερμανίας

Ωστόσο, η πρόσφατη απαγόρευση των παιδιών έχει κάνει μερικούς επισκέπτες να γράψουν αρνητικά σχόλια στην ιστοσελίδα του TripAdvisor, με έναν κριτικό να την αποκαλεί «επαίσχυντη».

“Ένα εστιατόριο που πιστεύει ότι τα παιδιά ενοχλούν τους υπόλοιπους επισκέπτες, κάνει διακρίσεις εις βάρος των παιδιών.”

Αλλά ο ιδιοκτήτης, κος Rudolf Markl, απάντησε, ρωτώντας “γιατί οι ενήλικες που περνούν μια ζεστή και ήρεμη βραδιά θα έπρεπε να ενοχληθούν από την αναστάτωση που προκαλούν τα παιδιά;”

Ένας άλλος κριτής δημοσίευσε: “Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο – ένα εστιατόριο όπου τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα αλλά δεν είναι τα παιδιά! ‘Οι επισκέπτες άνω των 14 ετών είναι ευπρόσδεκτοι’ – αυτή είναι η φιλοσοφία αυτού του εστιατορίου.

Το εστιατόριο, με βάση το νησί Rügen, έχει λάβει δύο πιστοποιητικά αριστείας, το 2016 και το 2017, από το TripAdvisor

“Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν έξω και τα σκυλιά έχουν μέχρι και δικό τους μενού; Είμαι σοκαρισμένος! Ντροπή σε σας!”

Ένας άλλος σχολιαστής, ο κος Markl, απάντησε στον κριτή: “Έχουμε τη φιλοσοφία μας και έχετε τη γνώμη σας – την οποία σεβόμαστε.”

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του εστιατορίου, το μενού των σκύλων προσφέρει «ζουμερά κομμάτια κρέατος με σάλτσα», και αποξηραμένες λιχουδιές – και όλοι οι σκύλοι γευματίζουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Αλλά υπάρχει μια διαφορετική πολιτική για τα παιδιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Oma’s Küche: “Στην κουζίνα της γιαγιάς, καλωσορίζουμε τα παιδιά και κάνουμε το καλύτερο για να εμπνεύσουμε τους νέους επισκέπτες, υπάρχει και παιδικό μενού, αλλά όχι πατάτες τηγανιτές ή πίτσα.”

“Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι φιλοξενούμενοι μας, δεν θέλουν να ενοχλούνται από παιδιά που παίζουν και κάνουν φασαρία, θέλουν να απολαύσουν ήρεμοι την παραμονή τους στην κουζίνα της γιαγιάς!

“Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τους γονείς και τους παππούδες να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα, να κάθονται στο τραπέζι τους και να μην ενοχλούν τους άλλους επισκέπτες ή τους σερβιτόρους.”

“Το Oma’s Küche είναι ένα εστιατόριο και όχι μια παιδική χαρά!”

Σε συνέντευξή του στο The Local de, ο Rudolf Markl δήλωσε ότι η απαγόρευση τέθηκε σε εφαρμογή επειδή ήθελε να προσφέρει στους φίλους του «στιγμές ηρεμίας».

“Σκεφτόμασταν αυτή την απαγόρευση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Εξηγώντας ότι είχε βαρεθεί με τους γονείς που δεν παρενέβαιναν όταν τα παιδιά τους είχαν κακή συμπεριφορά, ο Markl είπε ότι πίστευε πως το να δέχονται ενήλικες μετά τις 5 μ.μ. θα είναι μια καλή ιδέα για τις επιχειρήσεις.

Υπήρξε μια ανάμεικτη αντίδραση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με αρνητικά και θετικά σχόλια. Στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook, ένας άνδρας είπε: “Χωρίς παιδιά δεν είσαι γιαγιά, αλλά γριά.”

Αλλά, μεταξύ εκείνων που τον υποστήριζαν ήταν μια γυναίκα που δημοσίευσε: “Εξαιρετικό. Επιτέλους και ένα εστιατόριο όπου μπορείς να δειπνήσεις με ηρεμία.”

Ένας άλλος σχολιαστής έγραψε: “Την περασμένη εβδομάδα ένας επισκέπτης είχε μαζί το μωρό του – το οποίο έκλαιγε ασταμάτητα όλη την ώρα. Η νεαρή μητέρα ‘συγκινήθηκε’ μετά από δύο ώρες. Ο κανονισμός αυτός είναι μια χαρά!”

διαφορετικό


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...