Υγιεινές τροφές με περισσότερους υδατάνθρακες από μια φέτα ψωμί


Η απώλεια βάρους απασχολεί πολλούς ανθρώπους και ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που αποκλείουν τους υδατάνθρακες από το καθημερινό διαιτολόγιό τους.


διαφ.

Οι υδατάνθρακες δεν είναι εχθρός: δεν είναι παχυντικές όλες οι μορφές τους. Τα ζυμαρικά, τα γλυκά και το ψωμί περιέχουν αρκετή μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων που σίγουρα δεν είναι σύμμαχοι για την διατήρηση της γραμμής μας.

Από την άλλη υπάρχουν τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες, αλλά είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Και είναι μεγάλο λάθος να αποκλείονται τροφές επειδή περιέχουν υδατάνθρακες. Δεν περιέχονται, εξάλλου, μόνο στο ψωμί, στα μακαρόνια, στο ρύζι ή σε κάποια γλυκιά ή αλμυρή -τυποποιημένη- λιχουδιά αλλά και σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, όσπρια και δημητριακά.

Τα τελευταία είναι απαραίτητα για έναν δυνατό οργανισμό, αυτόν που προσπαθούμε όλοι να χτίσουμε με τις διατροφικές μας επιλογές.

Μάλιστα υπάρχουν υγιεινές τροφές που σε μικρή ποσότητα περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες ακόμα και από μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης (σσ. περιέχει 12 γραμμάρια υδατάνθρακες). Αυτές προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας με τις ιδιότητές τους και παράλληλα περιέχουν υδατάνθρακες που χρειαζόμαστε καθημερινά.

1) 1/2 μιας μικρής γλυκοπατάτας= 19 γραμμάρια υδατάνθρακες

2) 1 μήλο= 25 γραμμάρια υδατάνθρακες

3) 1 φλιτζάνι ρεβίθια σε κονσέρβα =23 γραμμάρια υδατάνδρακες

4) 3/4 του φλιτζανιού ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά= 16 γραμμάρια υδατάνδρακες

5) 1 μέτρια μπανάνα=27 γραμμάρια υδατάνδρακες

6) 1 φλιτζάνι μάνγκο=28 γραμμάρια υδατάνθρακες

7) 1 φλιτζάνι ανανάς=22 γραμμάρια υδατάνδρακες

8) 1 φλιτζάνι αρακάς (κονσέρβα)= 16 γραμμάρια υδατάνθρακες

9) 1 ψητή πατάτα=59 γραμμάρια υδατάνθρακες

10) 1 φλιτζάνι καλαμπόκι (κονσέρβα)= 35 γραμμάρια υδατάνθρακες


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια
Loading...