Γένοβα ΤΩΡΑ: Ξεθάβουν Ανθρώπους από τα Συντρίμμια της Γέφυρας οι Πυροσβέστες! Πάνω από 20 Νεκροί. (video)


Βυθίστηκε στο πένθος η Ιταλία – Τουλάχιστον 22 νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα – Η στιγμή που μεγάλο κομμάτι της πέφτει στο κενό – Κραυγές τρόμου από τους αυτόπτες μάρτυρες – Αγώνας των σωστικών συνεργείων για να βγάλουν τους εγκλωβισμένους
Ημέρα εθνικής τραγωδίας η σημερινή στην Ιταλία, μετά της κατάρρευση της τεράστιας οδογέφυρας έξω από την Γένοβα, που κόστισε την ζωή σε σεκάδες ανθρώπους.


διαφ.
Βυθίστηκε στο πένθος η Ιταλία – Τουλάχιστον 22 νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα – Η στιγμή που μεγάλο κομμάτι της πέφτει στο κενό – Κραυγές ...

Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται μπροστά από ένα μακάβριο θέαμα, καθώς παλεύουν να βγάλουν από τα συντρίμμια κόσμο που έχει καταπλακωθεί από την γέφυρα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά. Σύμφωνα με υπουργό, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 22 νεκροί

https://www.rt.com/news/435909-video-italy-bridge-collapse/?utm_source=browser&utm_medium=push_notifications&utm_campaign=push_notifications

Η στιγμή της κατάρρευσης
Αυτόπτης μάρτυρας κατάφερε να καταγράψει την κατάρρευση της γέφυρας, και μάλιστα ακούγεται μια φωνή να λέει «ω θεέ μου, ω θεέ μου», ενδεικτικό του τρόμου και του πανικού που επικράτησε στην περιοχή.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι.

Η γέφυρα πριν και μετά την κατάρρευση.

Ντι Μάιο: Τεράστια τραγωδία

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε πως «πρόκειται για τεράστια τραγωδία», δήλωσε αναφερόμενος στην κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας.

«Μεταβαίνω άμεσα στην περιοχή αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε.

Παράλληλα θα μεταβεί στην Γένοβα και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

Συλλυπητήρια από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον φίλο ιταλικό λαό τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter: «Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι η ανάρτηση έγινε στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

«Κανένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς»
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα. Η Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε τη συνέχεια