Στους 95 οι νεκροί στο Μάτι – Νέες αποκαλύψεις για την εθνική τραγωδία


  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη φονική πυρκαγιά
  • Κατέληξε ένας ακόμη εγκαυματίας τη Δευτέρα
  • Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια Χερουβείμ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 95 άνθρωποι (έως τώρα) και στο φως της δημοσιότητας έρχεται η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στην περιοχή έμεινα από καύσιμα.


διαφ.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη φονική πυρκαγιάΚατέληξε ένας ακόμη εγκαυματίας τη ΔευτέραΠαράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια ΧερουβείμΣε...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης τους Ελεύθερου Τύπου τη Δευτέρα 23 Ιουλίου το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου S-64 Εricsson που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέτας, έφυγε για τον Νέο Βουτζά στις 17:10 το απόγευμα.

Ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει άμεσα σε ρίψεις νερού, καθώς όταν έφθασε στην περιοχή, περίπου στις 17:20, είχε μείνει από καύσιμα. Έτσι κατόπτευσε το μέτωπο της φωτιάς και στη απομακρύνθηκε από το σημείο προκειμένου να πάει για ανεφοδιασμό.

Κατέληξε εγκαυματίας

Τη Δευτέρα κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ ένας εγκαυματίας, ηλικίας 63 χρονών, ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό των νεκρών στους 95.

Ειδικότερα, η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής δώδεκα άτομα.

Τέλος, αυτή τη στιγμή, 31 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 8). Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια Χερουβείμ 

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά όσων εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο Άρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε μητέρα, αδερφή και τις δύο πεντάχρονες ανιψιές του.

Πρόκειται για τον αδερφό της τεχνολόγου – ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ (βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τη μητέρα της Ευπραξία και τα δίδυμα αγγελούδια της, Εβελίνα και Μαρίλια), ο οποίος μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του κατέθεσε σήμερα σχετικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο Άρης Χερουβείμ, μέσω του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα, με το υπόμνημά του ζητεί να λάβει γνώση σειράς εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές».

Αναλυτικότερα ζητεί τα εξής έγγραφα: πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), ιστορικό κίνησης (ψηφιακό αποτύπωμα) υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του ΠΣ, πόσα και ποια οχήματα Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Νταού Πεντέλης, ιστορικό κίνησης των διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, διοικητή Αθηνών, υποδιοικητή Αθηνών, διοικητή Ανατολικής Αττικής, διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών και συνομιλία του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική (με ποιόν και τι ώρα και το περιεχόμενο της συνομιλίας).


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια