Στον τελικό του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου – Ημιτελικά πάει ο Τσάκωνας


Στον τελικό του τριπλούν που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 21.07 προκρίθηκε η Βούλα Παπαχρήστου, κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο (7-12/8).


διαφ.
Στον τελικό του τριπλούν που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 21.07 προκρίθηκε η Βούλα Παπαχρήστου, κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου αν...

Ελληνίδα άλτρια στην πρώτη προσπάθειά της έκανε 14.49μ με αντίθετο άνεμο (-3.0 μ.δ) και έπιασε το όριο (14.05μ) για τον τελικό, όπου στοχεύει σε ένα μετάλλιο.

Στον ημιτελικό η Πεσερίδου

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό (Πέμπτη, 20.25)των 100μ εμπ. κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών όπου λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο (7-12/8). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την 2η θέση στη 2η προκριματική σειρά με 13.10 πίσω από τη 19χρονη Γαλλίδα Σολέν Νταμά (12.88 νέο ατομικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση των προκριματικών) και προκρίθηκε με την 5η συνολικά καλύτερη επίδοση.

Ο Τσάκωνας στον ημιτελικό 200μ  ανδρών

Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον αποψινό ημιτελικό των 200μ (21.15), κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8). Ο Τσάκωνας, ο οποίος έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει της συνέχειας, μετείχε στην δεύτερη προκριματική σειρά και τερμάτισε με άνεση πρώτος σε 20.49, ένα εκατοστό περισσότερο από την καλύτερη εφετινή του επίδοση

Αποκλείστηκε ο Τριβυζάς

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό των 200μ ανδρών κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο (7-12/8). Ο Έλληνας σπρίντερ κατετάγη 6ος στην 4η προκριματική σειρά με 21.18 (είχε 20.85 φέτος) και κατετάγη 22ος στο σύνολο.
Συνεπώς, για τη χώρα μας συνεχίζει στα ημιτελικά μόνο ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος στην 2η προκριματική σειρά τερμάτισε άνετα πρώτος σε 20.49, ένα εκατοστό πάνω από την καλύτερη εφετινή του επίδοση και την 2η συνολικά. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχε ο Ιταλός Εσεόσα Ντεσάλου με 20.39.

«Ναι, ήταν μια εύκολη κούρσα, αλλά ο ημιτελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός το βράδυ. Είμαι καλά προετοιμασμένος και αισθάνομαι καλά, απλά πρέπει να μείνω επικεντρωμένος στον ημιτελικό, καθώς θα είναι πολύ πιο σοβαρός. Οι συνθήκες, όλα είναι εντάξει», είπε ο Λάκωνας σπρίντερ μετά τον τερματισμό του.

Τέσσερα τελικά αγωνίσματα, από τα οποία και το μήκος ανδρών με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας  του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου ανδρών-γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8). Επίσης, ακόμη  τέσσερις  Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, μετά την Πεσερίδου και Τριβυζά  ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών στα αγωνίσματά τους.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια