Στους 92 οι νεκροί στο Μάτι – Στα χέρια της Εισαγγελίας η λίστα με τα ονόματα


  • Η λίστα που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, καθώς και η Πυροσβεστική κάνουν λόγο για 92 νεκρούς
  • Όπως έγινε γνωστό, ο 92ος νεκρός ήταν 85χρονος, ο οποίος κατέληξε την Τρίτη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
  • Δύο σοροί εξακολουθούν να παραμένουν μη ταυτοποιημένοι
  • Η λίστα διαβιβάστηκε με σκοπό να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά πρόσωπα των επιζώντων από τις φονικές πυρκαγιές
  • Έχουν εξεταστεί ήδη 25 μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς – Αναμένεται να φτάσουν τους 30
  • Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί όλα έγγραφα «κλειδιά»
  • Κανονικά η καταβολή επιδόματος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Λίστα με 92 νεκρούς διαβιβάστηκε σήμερα, Τετάρτη, από την ιατροδικαστική υπηρεσία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


διαφ.
Η λίστα που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, καθώς και η Πυροσβεστική κάνουν λόγο για 92 νεκρούςΌπως έγινε γνωστό, ο 92ος νεκρός ήταν 85χρονος, ο οποίος κατέληξε την Τρίτ...

Ειδικότερα, η λίστα διαβιβάστηκε με σκοπό να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά πρόσωπα των επιζώντων από τις φονικές πυρκαγιές. Άλλωστε, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ο δεύτερος κύκλος μαρτύρων, με τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι συγγενείς θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω λίστα με τους 92 νεκρούς δεν περιλαμβάνει μόνο όσους βρήκαν τραγικό θάνατο στον τόπο των φονικών πυρκαγιών, αλλά και όσους κατέληξαν αργότερα στα νοσοκομεία.

Ο τραγικός απολογισμός της φονικής πυρκαγιών

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 92ος νεκρός ήταν 85χρονος, ο οποίος κατέληξε την Τρίτη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Στο μεταξύ, αγνοούμενο εξακολουθεί να θεωρείται ένα άτομο, με βάση επίσημη δήλωση από φιλικό του πρόσωπο.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

Έχουν εξεταστεί ήδη 25 μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς – Αναμένεται να φτάσουν τους 30 

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα, η οποία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων. Ήδη έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τον χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της από τη στιγμή που ξέσπασε η μοιραία πυρκαγιά την 23η Ιουλίου.

Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί όλα έγγραφα «κλειδιά»

Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε 425 φυσικά πρόσωπα και 27 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής το επίδομα

Μέχρι χθες, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση σε πληγέντες είχε καταβληθεί σε 426 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν λάβει συνολικά 1.957.001,98 ευρώ, και σε 27 επιχειρήσεις, στις οποίες έχουν καταβληθεί συνολικά 184.000 ευρώ


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια