15 μύθοι για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε


Πολλές φορές τα ζευγάρια δίνουν μεγάλη σημασία στους διάφορους μύθους που υπάρχουν για τις σχέσεις και αγνοούν την πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά στατικά δείχνουν τα ζευγάρια να είναι δυστυχισμένα στις σχέσεις τους. Σύμφωνα με αυτά τα στατιστικά, ένα παντρεμένο ζευγάρι κάνει σeξ περίπου 68.5 φορές τον χρόνο, δηλαδή περίπου μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, 6 στα 10 ζευγάρια έχουν παραδεχτεί ότι είναι δυστυχισμένα στις σχέσεις τους.


διαφ.
Πολλές φορές τα ζευγάρια δίνουν μεγάλη σημασία στους διάφορους μύθους που υπάρχουν για τις σχέσεις και αγνοούν την πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά στα...

Δείτε παρακάτω 15 μύθους για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

1.Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν ίδιες σeξουαλικές προτιμήσεις

© depositphotos

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες που μπορεί να διαφέρουν από τις ανάγκες του άλλου. Λέξεις όπως «σeξ» και «οικειότητα» έχουν πολύ υποκειμενικές έννοιες. Τα ζευγάρια μπορεί να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και τα ευτυχισμένα ζευγάρια το ξέρουν και το αποδέχονται αυτό.

2. Είναι φυσιολογικό οι αγκαλιές και οι τρυφερές στιγμές να μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου

© depositphotos

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι οι ρομαντικές χειρονομίες μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας ελκύει πια ο σύντροφός μας;

Μερικές φορές, οι άνθρωποι έχουν πολλές προσδοκίες από τους συντρόφους τους και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τις δημόσιες χειρονομίες τρυφερότητας. Ωστόσο, η έλλειψη τρυφερότητας δεν είναι πολύ καλό σημάδι. Μην αφήνετε την σχέση σας να πεθάνει, μιλώντας συνέχεια για τις υποχρεώσεις σας. Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλον και δείξτε την αγάπη σας.

3. Οι άντρες είναι πιο σeξουαλικοί από τις γυναίκες

© depositphotos 

Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Σε κάποια ζευγάρια οι γυναίκες μπορεί να έχουν πιο ανεβασμένη λίμπιντο. «Η σeξουαλική επιθυμία στις γυναίκες είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο περιβάλλον και το περιεχόμενο», σύμφωνα με τον γιατρό Έντουαρντ Λάουμαν. Οπότε, αν η σύντροφός σας παίρνει πρωτοβουλίες δεν υπάρχει λόγος να θίγεται ο ανδρισμός σας.

4. Τα αντίθετα έλκονται

© depositphotos

Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πάντα τους κανόνες. Υπάρχουν πολλά πράγματα στην ζωή που μαθαίνουμε μέσω των εμπειριών και ανάμεσα σε αυτά είναι η αγάπη και η οικειότητα. Μπορεί να υπάρχει διαφορά απόψεων για θέματα όπως η μουσική ή η θρησκεία, αλλά αν έχετε ένα κοινό σύστημα αξιών με τον σύντροφό σας, η σχέση μπορεί να είναι πολύ λειτουργική.

5. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σeξ καθημερινά

© pexels

Το καθημερινό σeξ δεν μας δίνει από μόνο του τον τίτλο του ευτυχισμένου ζευγαριού. Η οικειότητα δεν είναι μια αποστολή, αλλά μια εμπειρία. Μπορείτε να την αποκτήσετε μόνο αν την θέλετε πραγματικά.

6. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κοιμούνται στην στάση κουτάλι

Η στάση κουτάλι είναι μια από τις κλασικές στάσεις ύπνου κατά την οποία ο ένας σύντροφος αγκαλιάζει προστατευτικά τον άλλον από πίσω. Ωστόσο, μόνο το 18% κοιμούνται σε αυτή την στάση.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται σε άλλες στάσεις και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

7. Δεν πρέπει να ξαπλώνετε με τον σύντροφο σας ενώ είστε ακόμα θυμωμένοι

© depositphotos

Δεν χρειάζεται να τελειώσετε όλους τους τσακωμούς στιγμιαία. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Μην αφήσετε μια διαφωνία να μετατραπεί σε μεγάλο καυγά απλά και μόνο επειδή θέλετε να κοιμηθείτε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρετε να κοιμηθείτε καλά.

8. Η σωματική έλξη είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε σχέση

© depositphotos

Είναι αλήθεια ότι η γλώσσα μιλάει πριν από τα μάτια, αλλά μια καλή συζήτηση διαρκεί περισσότερο από μια σέλφι.

9. Μια ευτυχισμένη σχέση δεν έχει τσακωμούς

© depositphotos

Αν δεν υπάρχουν καθόλου διαφωνίες και τσακωμοί μέσα σε μια σχέση σημαίνει ότι δεν συζητάτε τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτό είναι πολύ χειρότερο από οποιονδήποτε τσακωμό. Είναι απαραίτητο να μιλάτε με τον σύντροφό σας για τα θέματα που υπάρχουν μέσα στην σχέση.

10. Ο σύντροφός σας θα πρέπει πάντα να συμφωνεί με τον δικό σας ορισμό της οικειότητας

© pexels

Δεν είναι απαραίτητο. Δώστε στον σύντροφό σας την εκφράσει αυτά που θέλει και μην έχετε την απαίτηση να συμφωνεί σε όλα μαζί σας. Σε περίπτωση που έχετε διαφορετικούς ορισμούς της οικειότητας μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για τις προτιμήσεις σας.

11. Το να σας ελκύει ένας άλλος άνθρωπος είναι κακό και μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό

Είναι φυσιολογικό να μας ελκύουν άλλοι άνθρωποι ακόμα και αν έχουμε σχέση. Αυτό που έχει σημασία είναι πως χειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις.

12. Μια καλή σχέση πρέπει να μας κάνει πάντα ευτυχισμένους

© pixabay

Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν εναλλαγές διάθεσης και αυτό είναι ανθρώπινο. Όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας είτε προσωπικά, είτε επαγγελματικά.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε στεναχωρημένοι μερικές φορές, όχι επειδή δεν έχετε μια ευτυχισμένη σχέση, αλλά επειδή έχετε εναλλαγές στην διάθεσή σας.

13. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που πρέπει να κάνει σeξ ένα ζευγάρι

© depositphotos

Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός που πρέπει να κάνει σeξ ένα ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο. Η συχνότητα του σeξ διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι.

14. Ένα μωρό θα λύσει όλα τα προβλήματα

© depositphotos

Τα μωρά είναι ευλογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο στρες ανάμεσα στο ζευγάρι. Όταν όλος ο χρόνος αφοσιώνεται στο μωρό το κενό ανάμεσα στο ζευγάρι μεγαλώνει. Επίσης, η σeξουαλική δραστηριότητα μειώνεται.

Οπότε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πριν τον ερχομό του μωρού και να συζητήσετε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε.

15. Δεν υπάρχουν μυστικά σε μια σχέση

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις στην ζωή που δεν χρειάζεται να συζητάτε με τον σύντροφό σας. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο σύντροφός σας ότι στο πάρτι που πήγατε με τους φίλους σας, σας την έπεσε κάποιος ακόμα και αν δεν έγινε τίποτα. Υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορείτε να κρατάτε για τον εαυτό σας και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια