Αντέχετε να Δοκιμάσετε; Αυτό είναι το Πιο Βρωμερό Φαγητό του Κόσμου! Από Τι Αποτελείται

February 15, 2018

Μπορεί στη Σουηδία να θεωρείται ένας εκλεκτός μεζές, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το ψάρι που βρωμάει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο.


διαφ.
Μπορεί στη Σουηδία να θεωρείται ένας εκλεκτός μεζές, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το ψάρι που βρωμάει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο. Νομίζεις ότι είναι έ...

Νομίζεις ότι είναι ένα κανονικό παστό ψάρι, μέχρι να ανοίξεις την κονσέρβα… Το Surströmming είναι ο πιο βρωμερός μεζές ολόκληρου του κόσμου.

Το Surströmming (strömming ονομάζεται η ρέγγα της Βαλτικής) είναι ρέγγα που αλιεύεται την άνοιξη πριν αναπαραχθεί, μπαίνει σε βαρέλια για 1-2 μήνες προκειμένου να ζυμωθεί και κατόπιν μπαίνει σε κονσέρβες. Η ζύμωση αυτή του… προσφέρει μια ιδιαίτερα έντονη γεύση.

Στη Σουηδία θεωρείται ένας από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες και σερβίρεται συνήθως με βραστές πατάτες ή μέσα σε σάντουιτς σε συνοδεία μπύρας.

Η όξινη γεύση του και ξεχωριστή οσμή κάνει το Surströmming να πρωταγωνιστεί σε πολλά βίντεο – challenges στο Youtube. Λίγοι είναι οι τολμηροί που καταφέρνουν να το φάνε.

«Μπορείς να το μυρίσεις 300 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο παρασκευής του!», δηλώνει ο Jan Soderstrom, συνιδιοκτήτης του εργοστασίου της ρέγγας. «Όλοι οι εργάτες τυλίγουν κομμάτι χαρτοπετσέτας στα ρουθούνια τους για να μπορούν να δουλέψουν», συμπληρώνει.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: newsit.gr