Ζευγάρι μετέτρεψε παράνομα το γκαράζ του σε σπίτι και κάλυψε τα πορτοπαράθυρα με μία μεγάλη ψεύτικη γκαραζόπορτα

February 14, 2018

Ένα ζευγάρι αψήφισε τους πολεοδομικούς κανονισμούς και μετέτρεψε το γκαράζ του σε σπίτι – και στη συνέχεια το έκρυψε πίσω από φράχτες και μια ψεύτικη γκαραζόπορτα.


διαφ.
Ένα ζευγάρι αψήφισε τους πολεοδομικούς κανονισμούς και μετέτρεψε το γκαράζ του σε σπίτι – και στη συνέχεια το έκρυψε πίσω από φράχτες και μια ψεύτικη γκαραζόπορ...

Η Δρ. Reeta Herzallah και ο Hamdi Almasri από το Enderby του Leicestershire, δέχθηκαν επίσκεψη από υπαλλήλους του περιφερειακού συμβουλίου του Blaby, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες τον Οκτώβριο του 2015.

Οι αξιωματικοί βρήκαν ότι το ζευγάρι είχε μετατρέψει το γκαράζ του σε χώρο κυρίας χρήσης, ότι έφτιαξε έναν φράκτη που εμποδίζει τις θέσεις στάθμευσης και ότι έκανε παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο έξω από το σπίτι τους.

Dr Reeta Herzallah and Hamdi Almasri  converted their garage in Enderby, Leicestershire, (pictured) into extra living space, hidden with a fake garage door, pictured lying on the ground in this image taken today

Το ζεύγος καταδικάστηκε από το στο δικαστήριο Leicester Magistrates Court.

Ένας εκπρόσωπος της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής δήλωσε: “Οι αυθαιρεσίες περιελάμβαναν τη μετατροπή του γκαράζ τους σε κατοικία και την ανέγερση περιφράξεων, αποτρέποντας τη στάθμευση επί του πεζοδρομίου έμπροσθεν της ιδιοκτησίας.”

“Το ζευγάρι έκανε επίσης παράνομες εργασίες στον κεντρικό δρόμο δημιουργώντας μια ένα παράνομο δρομάκι κάθετα στον πολυσύχναστο διπλό κεντρικό δρόμο έξω από το σπίτι τους.”

The couple were convicted in their absence at Leicester Magistrates Court after failing to make plea. Pictured: A car in front of the fake garage

Αυτά τα έργα είχαν ως αποτέλεσμα την ενημέρωση της Δρ. Herzallah και του κ. Almasri σχετικά με την παραβίαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων.

Η άδεια δόμησης που χορηγήθηκε για την αρχική οικοδόμηση των κατοικιών το 2007 περιελάμβανε όρους που αναφέρουν ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του γκαράζ, θα πρέπει να παραμείνουν μόνιμα διαθέσιμοι για να διευκολύνουν τα πιθανά προβλήματα στάθμευσης στο δρόμο.

Απαιτείται επίσης άδεια εργασιών για την κατασκευή του δρόμου.

Dr Reeta Herzallah and Hamdi Almasri pictured in an undated image

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε: “Η ομάδα επιβολής του νόμου ενημερώθηκε αρχικά για τις παραβιάσεις τον Οκτώβριο του 2015 και έκανε πολλές αναφορές στην Δρ. Herzallah και τον κ. Almasri για την επίλυση του θέματος.”

“Μια αίτηση για τη διατήρηση των έργων υποβλήθηκε από τους εναγόμενους τον Ιούλιο του 2016, αλλά απορρίφθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Επιθεώρηση Σχεδιασμού τον Φεβρουάριο του 2017.”

The couple also built a fence (pictured) which blocked off a parking space on the road. They will now have to remove the fence and restore the garage to its original use

Πρόσθεσε: “Μετά από περαιτέρω αλληλογραφία από το συμβούλιο, κάποιες επανορθωτικές ενέργειες έγιναν από τους κατηγορούμενους τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2017, οι οποίες περιλάμβαναν την απομάκρυνση της περίφραξης.”

“Επιθεωρήσεις από αξιωματικούς που έγιναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2017 επιβεβαίωσαν ότι το γκαράζ δεν είχε διαμορφωθεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη χρήση του, με την πόρτα και το παράθυρο της κατοικίας να κρύβονται από μια μεγάλη γκαραζόπορτα.”

“Μια τελική επίσκεψη στην κατοικία τον Νοέμβριο του 2017 επιβεβαίωσε ότι τα απαιτούμενα έργα στο γκαράζ δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί, γι’ αυτό ζητήσαμε τη δίωξη για το αδίκημα.”

A pile of rubble outside the garage, where work to tear down part of the structure appears to be taking place today

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από τους δικαστές να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 800€ και δικαστικά έξοδα ύψους 1400€.

Οι γείτονες του ζευγαριού αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα οποιοδήποτε σχόλιο.

The housing estate in Enderby, Leicestershire, where the house with the illegal garage is located

Το γκαράζ θα πρέπει να επαναφερθεί στην αρχική του χρήση. Αν μια νέα επιθεώρηση διαπιστώσει ότι το ζευγάρι δεν το επαναφέρει, τότε ολόκληρο το γκαράζ μπορεί να κατεδαφιστεί.

Η Sheila Scott, μέλος του συμβουλίου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, δήλωσε: “Το μήνυμα από την υπόθεση αυτή είναι σαφές.”

Councillor Sheila Scott, the council's cabinet member for planning, said: 'If you breach planning regulations and ignore us we will not just go away'. Pictured: A close-up view of the fake garage 

“Εάν παραβιάσετε τους πολεοδομικούς κανονισμούς και μας αγνοήσετε θα φτάσουμε πολύ μακριά.”

“Η δημιουργία παράκαμψης σε κεντρικό δρόμο και η παρεμπόδιση του πολύτιμου χώρου στάθμευσης εκτός δρόμου ήταν εντελώς απαράδεκτη.”

The couple, whose main house is pictured here, were ordered to by to pay a £700, £1,252.30 legal costs and a £77 victim surcharge, and will have to restore the garage to its former use

Πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε με μια νέα επίσκεψη για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι απαιτήσεις των κανονισμών θα τηρηθούν πλήρως.”

διαφορετικό


Πηγή